Sertés és marha satay dinnyesalátával
Egy olyan grillételt hozok most az képzeletbeli asztalotokra, ami után biztos, hogy megnyaljátok a tíz ujjatokat. A húsrudak a fűszerektől, a citromtól és a füsttől olyan üde ízvilágot kaptak, amihez nagyon illik ez a spéci saláta.
Hozzávalók a satay-hoz:
30-35 dkg darált sertés comb vagy tarja
30-35 dkg darált marhanyak
3/4 ek őrölt gyömbér
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
só és bors
Elkészítés:
A kétféle húst egy edényben alaposan összedolgozzuk, majd a háromféle fűszert szintén beledolgozzuk. Meglocsoljuk a húst a citrom levével, fokhagymanyomóval pedig a két gerezdet szintén a masszába nyomjuk. Sózunk és borsozunk – majd az egész masszát alaposan összedolgozzuk.
Megvizezzük a kezünket, a tenyerünk közepébe golflabda méretű gombócot teszünk, majd ügyesen összenyomkodjuk a húst, amit aztán átszúrunk egy hurkapálcával vagy bambusz rúddal. A gombócot egy kicsit még megnyomkodjuk, azután ezt a műveletsort addig végezzük, amíg az összes hús el nem fogy a tálból. Az előkészített húsos pálcákat rátesszük a grillrácsra, ami alatt gyönyörűen izzik a parázs, majd készre sütjük őket.
Hozzávalók a dinnyesalátához:
egy nagyobb cikkely görögdinnye
1 fej lila hagyma
1 kisebb méretű cukkini
1 fej kaliforniai vagy kápia paprika
balzsamecet
extra szűz oliva
kevés só és bors
friss bazsalikom levelek
A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, majd egy tálba dobjuk az összes darabot. A lila hagymát megfelezzük, majd vékony csíkokra vagy kockácskákra vágjuk. A cukkinit és a paprikát szintén felkockázzuk, majd minden összetevő mehet a dinnyékhez. Kanállal finoman összekeverjük a zöldségeket és a dinnyéket, de azért törekedjünk arra, hogy ne törjük őket össze. A salátánkat meglocsoljuk balzsamecettel és kevés olivával, majd tépünk rájuk bazsalikom levelet. 15-20 percre betesszük a salátát a hűtőbe.
Ez az ínycsiklandó leves is Zoltán receptje, érdemes elkészíteni, isteni finom! Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.