Facebook hozzászólás
2 016

Zöldséges, magvas kenyér

Egy recept a különleges kenyerek kedvelőinek. Nagyon finom, és nagyon könnyen el is készíthető. Nem igényel patika pontosságú méréseket, nem kell keleszteni, egy-kettőre kész. Időt tulajdonképpen csak a zöldségek aprítása vesz igénybe, minden mást csak össze kell rakni és összegyúrni egy edényben.

Zöldséges, magvas kenyér, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 1 kenyérsütő formányi kenyérhez

1 bögre teljes tönkölyliszt
1 bögre fehér liszt
1 közepes nagyságú répa lereszelve
1 kisebb cukkini lereszelve
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet cukor / cukorpótló
1 facsarásnyi citromlé / pici almaecet
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál szárított kakukkfű / esetleg friss zöld + a tetejére / más szárított fűszer is lehet
1 piros kápiapaprika
körülbelül 2 dl növényi tej
fél bögre kesudió durvára törve / dió
2-3 evőkanál tökmag / napraforgómag / vagy vegyesen + a tetejére
1 evőkanál chia mag / kendermag (elmaradhat)
1 evőkanál lenmag / puffasztott amaránt (elmaradhat)

Elkészítés
1. A sütőt kapcsoljuk be. 200 fokon fogjuk sütni a kenyerünket.
2. Reszeljük le a répát és a cukkinit, a levüket kicsit nyomkodjuk ki. Daraboljuk fel a kápiát.
3. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, nyomjuk rá a citromlevet és vegyítsük el benne a répát és a cukkinit és a paprikát.
4. Annyi növényi tejjel hígítgassuk, hogy jól gyúrható kenyértésztát kapjunk. (Mi picit több, mint 2 dl növényi tejet használtunk). A folyadék mennyisége függ a répa és cukkini nagyságától s nedvességétől.
5. Papírral bélelt kenyérsütő formában / bármiben süthetjük. Sütés előtt szórjunk a tetejére magokat és fűszert. Kicsit nyomkodjuk bele.
6. 35 perc a sütési ideje. Akkor jó, ha kicsit kongó hangot ad a kopogtatáskor.

Bagettini al mascarpone
Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik a belőle készült bagett. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta, szívből ajánljuk, itt az ideje kipróbálni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!