Kesudiós, spenótos babragu
Egy igazán különleges és ínyenc étel a kesudiós spenótos babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Vagy a gyerekkel megszerettethetjük a spenótot.
Hozzávalók 6 adaghoz:
700 ml sűrített paradicsom
50 dkg spenót levél
250 ml kesukrém (pépesre darált kesudió)
40 dkg fehérbab
10 dkg kesudió
2 ek olívaolaj (kapható boltjainkban)
1 tk himalája só
1 tk curry
bors, kardamom
Elkészítés:
Mossuk meg és aprítsuk fel a spenótleveleket. Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a spenótot, és 2-3 percig főzzük. Ezután öntsük rá a sűrített paradicsomot és a kesukrémet, majd jól keverjük össze, közepes lángon főzzük. Majd jöhet a bab, a só, a bors, a curry és a kardamom és buggyanásig főzzük.
Egy másik edényben melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a kesudiót, sót, curryt és 3-4 percig pirítsuk, amíg világosbarna színt nem kap a kesudió.
Ezután már csak tálalnunk kell és a pirított kesudióval megszórni a ragut. Ha igényünk van rá, akkor barna rizs, bulgur, árpavagy kuszkusz is fogyasztható a ragu mellé.
És itt egy másik kesudiós változat azok számára, akik kedvelik ezt az olajos magot, és szeretnek jót enni. Receptje a képre kattintva elérhető.
Hozzászólás zárolva.