Facebook hozzászólás
387

Ősszel és télen is fogyassz zöldségleveket!

A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és az egészséges, változatos táplálkozást is háttérbe szorítsuk. Erre a problémára egy csapásra megoldást kínálnak a zöldség-és gyümölcslevek.

Zöldséglevek, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Az ősz legnépszerűbb zöldséglevei
Válassz olyan ízletes zöldséglevet, amely biológiailag termesztett zöldségek levét tartalmazza, és a kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat.

A Dr Steinberger zöldséglé alapjai: a paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is, de tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet. Kalóriaszegény, ezért lékúrához is kitűnő, de használhatod salátaöntetként is, hiszen úgy is nagyon finom. Melegítve, levesként fogyasztva pedig igazán laktató ebéd lehet.

Természetesen otthon is készíthetsz zöldségleveket, de rohanó életmódunk mellett egyszerűbb, ha előre megvásárolható, minőségi leveket választasz! A bio savanyúkáposzta-lé például kiváló választás lehet, hiszen biológiai termesztésű, kalóriaszegény fehér káposztából készül tejsavas erjesztéssel.

 

Sárgarépalé, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Táplálkozásunk fontos alkotóelemei a fiziológiailag értékes tejsavak.  Alacsony kalóriatartalma révén pedig fogyasztása szénhidrátszegény étrendnél is megengedett, és lékúrához is ajánlott.

Egész évben igazi jolly joker a sárgarépalé is, amit tavasszal az egészséges, szép barna bőrért iszunk, viszont ősszel és télen is nagy szüksége van a szervezetünknek, így iktasd be ezt a zöldséglevet is a mindennapi étrendedbe! A Dr. Steinberger bio sárgarépalevet frissen szedett répából különleges eljárással, kíméletesen préselik. Jó, ha tudod, hogy a béta karotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml sárgarépalé fedezi a napi béta karotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. A sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin.

 

Tudtad?
A népszerű B-aktív zöldséglé, a híres osztrák természetgyógyász Rudolf Breuss receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100%-os zöldséglé céklából, sárgarépából, zellerből, burgonyából és retekből. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe is jól beilleszthető.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!