Uralkodj a testeden!
Fogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. A Toman diétát és Tomán Szabina receptjeit mindenkinek érdemes megismernie, aki nem vágyik az önsanyargatásra, de ragaszkodik a jó ízekhez.
Az elmúlt három évben mintegy ötezren fogytak le Tomán Szabina módszerének segítségével, amelynek alapját az átgondolt és körültekintően felépített fehérjediéta jelenti.
A most megjelent szakácskönyv nem csupán a módszer titkát osztja meg az olvasóival, hanem olyan recepteket tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy a diétázók jókedvűen, változatos és jóízű ételek fogyasztása mellett érjék el a kívánt súlyukat. Tomán Szabina első szakácskönyvét ugyanakkor bárki forgathatja, aki szeretne könnyedebben étkezni.
Szabina korábban 15 évig dolgozott divatmodellként, sokszor olyan szupermodellek mellett, mint Naomi Campbell. Egy ilyen karrier után nagyon nehéz volt számára, amikor kislánya születésekor 30 kilót szedett fel. Így elkezdett olyan fogyókúrás módszert keresni, amelynek segítségével koplalás nélkül, egészségesen tud tartós fogyást elérni. Miután rátalált a fehérjediétára, szerette volna ezt másokkal is megismertetni, ezért úgy döntött, hogy saját márka kiépítésébe fog.
Az Egészségesen, Tománosan egyik érdeme, hogy a hagyományos magyaros fogásokat a mai nemzetközi diétás trendek fényében újraértelmezi. Így a töltött káposzta hajdinával készül, a pulykamell cordon bleu pedig vörös rizses reteksaláta-köretet kap. A férfiaknak sem kell aggódniuk: megtalálják többek között a hortobágyi húsos palacsinta és a csokoládébrownie egészségesebb változatainak receptjeit. Mivel a Tomán-módszer a napi ötszöri étkezést preferálja, a szakácskönyvben reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora fogások kaptak helyet, összesen 64 recept 165 oldalon. Ezek összeállításában Kocsis Bálint mesterszakács séf, a gasztronómia nagykövete volt Tomán Szabina segítségére.
Miért fehérjediéta?
A test alapvetően három makrotápanyagból, zsírból, szénhidrátból és fehérjéből tud energiát termelni. Ezek mind tartalmaznak kalóriákat, de nem minden kalória ugyanolyan tápértékű. A fehérje lebontása sokkal több energiát igényel, mint a zsíré és a szénhidráté, vagy másképpen fogalmazva: a fehérjékből történő energianyerés kevésbé hatékony.
– A fehérje grammonként négy kalóriát tartalmaz, de ebből egy kalória hőveszteség formájában elvész az emésztéskor. Másképpen kifejezve a fehérje termikus hatása 25 százalék, míg a zsíré 2 százalék. Mialatt 100 zsírkalóriából 98-at, 100 szénhidrát-kalóriából pedig 94-et tud felhasználni a szervezetünk, 100 fehérjekalóriából csak 75-öt – fejti ki Bencze Mária, a Toman Diet dietetikus szakembere.
Mindennek lényege, hogy a proteinből, vagyis fehérjéből származó kalóriák kevésbé hizlalnak, mint a szénhidrátból, illetve a zsírból származók, mert a fehérje lebontásához több energia szükséges. Az előnyök azonban itt nem érnek véget. A szakember szerint a fehérjefogyasztás jelentősen csökkent étvágyhoz is vezet, ami kevesebb kalória elfogyasztását eredményezi.
– A Toman Diet eredeti formájában nem csupán egy speciális étrend követése. Szakértőink folyamatosan nyomon követik a vendégek fogyását, két-három hetente találkoznak velük. Ezeken a konzultációkon zajlik a mérés, az étrenddel, mozgással kapcsolatos tanácsadás. Megfelelő ásványianyag- és vitaminpótlással egészségesen és hiányérzet nélkül érhető el fogyás. A szakácskönyvből viszont most bárki megismerheti a módszerünk alapjait, és kezébe veheti a teste feletti irányítást – emeli ki Tomán Szabina.
Hozzászólás zárolva.