Facebook hozzászólás
149

Makrobiotikus táplálkozás -Gyógyító ételek

Az inkább szárított formájában ismert lótuszgyökér segít a légutak tisztulásában. Feloldja a nyálkás lerakódást, így frissen reszelve, vagy teának elkészítve tamarival összefőzve is hatásos még ha szárított formájában is használjuk.

Gyógyító ételek – jégcsapretek

A jégcsapretek gyökere és levele egyaránt használt a makrobiotikus étkezésben. Sokféleképpen fogyasztható, nyersen, főzve, savanyítva egyaránt egészséges.

A nyers jégcsapretek leve dúsgazdag az olyan emésztést segítő enzimekben, mint amilyenek az emberi emésztőrendszerben találhatók. Ezek az enzimek átalakítják az összetett szénhidrátokat, proteint, és zsiradékokat, hogy az emberi szervezet könnyebben tudja asszimilálni ezeket.

Ezért olajban sütött ételek mellé elengedhetetlen a finoman reszelt és néhány csepp tamarival ízesített jégcsapretek.

Vizelethajtó hatása miatt segíti a vesék tisztulását, valamint az ödéma visszahúzódását.

————

Gyógyító ételek – lótuszgyökér

Az inkább szárított formájában ismert lótuszgyökér segít a légutak tisztulásában. Feloldja a nyálkás lerakódást, így frissen reszelve, vagy teának elkészítve tamarival összefőzve is hatásos még ha szárított formájában is használjuk.

——–

Gyógyító ételek – gomasio

Az egyik leggyakrabban használt ételízesítő a makrobiotikus étrendben a pirított szezámmagos só, azaz a gomasio.

Ez egy igen kiegyensúlyozott formája a só fogyasztásának mivel a szezámmag olaja bevonja és kiegészíti a yangabb sót.

A gomashio közömbösíti a vér savasságát és így segít a fáradtság és kimerültség érzeten.

A gomasioban meglévő nélkülözhetetlen aminosavak kiegészítik a barnarizsben megtalálható aminosavakat, így a két étel együtt fogyasztva magas szintű fehérjét nyújt a szervezetnek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!