A csoda búzafűről
ha a mindennapi étrendedbe beiktatod a friss zöld leveket, különösen a búzafű levet, akkor csodálatos előnyöket és élettapasztalatokat szerezhetsz.
Búzafűlé – „Isten mannája”
Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas, akik megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát 1963-ban és azóta több ezer embernek tanították meg az „Élő táplálék” életmódot. „Isteni Mannának” nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az életformának. Több, mint ötven-millió éve nőtték be a Földet a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot. Azon állatok, elefánt, bölény, ló, stb., amelyek elsődleges tápláléknak tekintették ezt a gazdag klorofiltartalmú táplálékot, váltak a legerősebbekké, egész életükben megtartva kicsattanó egészségüket. Az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni. Viszont a frissen préselt leveik, (klorofil koktél) kitűnő természetes tisztító, gyógyító regeneráló, tápláló és védő tulajdonságaival vált az évtizedekben a figyelem központjában Amerikában és szerte a világban.
A gyógyító klorofil
Ha összehasonlítjuk a klorofil és a hemoglobin molekula szerkezetét, amely a szervezetünk huszonhét-trillió sejtjének oxigén szállítója- akkor észre vesszük a hasonlóságokat. A különbség, hogy a klorofil magja magnéziumot, míg a hemoglobiné vasat tartalmaz. A klorofil szén-dioxidot vesz fel és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. A hemoglobin oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat és onnan a szén-dioxidot szállít a tüdőbe.
Természetesen nem javaslom, hogy mától csak zöld fű leveleken és gyógynövényeken élj, hogy olyan erőssé és naggyá válj, mint az elefánt. Viszont, ha a mindennapi étrendedbe beiktatod a friss zöld leveket, különösen a búzafű levet, akkor csodálatos előnyöket és élettapasztalatokat szerezhetsz. Lássuk a csodát! A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében. Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafű léből. Véleménye szerint ez egy „tökéletes étel”. 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.
Hozzászólás zárolva.