Facebook hozzászólás
60

Soha ne préselje a fokhagymát! Káros!

Olyan receptet készít, amely fokhagymát tartalmaz? Úgy tűnik, a gerezdek felaprítása a legjobb mód arra, hogy megőrizzük egészséges összetevőit a sütés-főzés után is.

A nyers fokhagyma olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a vérrögök kialakulását, ezért különösen jótékonynak gondolják a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A főzés azonban tönkreteheti ezt a kedvező hatást. A hagyma felaprítása azonban segíthet megmenteni a vérrög-gátló összetevőket – mondják a szakemberek, köztük Claudio Galmarini, az argentínai Nacional de Cuyo Egyetem Agrártudományi Tanszékének munkatársa.

Galmarini csapata azt tapasztalta, hogy a három percig forró vízben főtt vagy 205 Celsius-fokon sütőben sült fokhagyma körülbelül ugyanannyi vérrög-gátló összetevőt tartalmaz, mint a nyers növény. A hat percig aprítás nélkül főzött hagyma azonban teljesen elvesztette ezen hatását.

Galmarini csapata ezután fokhagymanyomón préselte át a gerezdeket, majd úgy főzték meg azt. Az eljárás némileg segített az összetevők megőrzésében, a növény azonban részben elvesztette vérrögképződés-gátló hatását a főzés háromtól hat percig tartó intervallumában. Ezek alapján úgy tűnik, a fokhagymás ételeket aprított fokhagymával célszerű elkészíteni.

Forrás: www.medipress.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!