Facebook hozzászólás
108

Új sportőrület! Jelentkezni lehet…

A ’70-es, ’80-as években „Balcsin” alakult ki és terjedt el a vízben fejelés művészete. Ez nem csak sport, a szabadidő aktív eltöltése, kikapcsolódás, hanem annál sokkal több volt: életérzés. A fejelők megszállottak, fanatikusak voltak. És azok ma is…

Erre a sajátosan magyar hagyományra építve egy új sportágat kialakítottak ki Headball néven – pályával és szabályrendszerrel – meghódítva a magyar élővizek porondját; legyen az tó, folyó, patak, mindenhol űzik.
Az első bajnokság döntőjét augusztus 19-20-án rendezik meg, a selejtezőkre már regisztrálhatnak a lelkes érdeklődők. Fejjel előre!

2009-ben startolt egy teszt-jellegű próbálkozás a Balaton partján, ott, ahonnan az egész népsport indult. Tesztelték a pályát, a szabályrendszert, a játékot, kipróbálták kicsik és nagyok, fiúk és lányok, családok és szerelmespárok – mindenki, akiben feltámadta a magyar virtus és a futball szeretete. A szerveződés mellé olyan hírességek álltak, mint Mészöly Géza, Havas Henrik, Gerendai Károly, a Lázár testvérek, Gundel Takács Gábor, Harsányi Levente, Jakupcsek Gabi vagy Csiszár Jenő is – a teljesség igénye nélkül, valamint rendeztek már Fradi – UTE öregfiúk rangadót is és bemutató fejeléseket Urbán Flóri vagy Détári szereplésével.

Gundel Takács Gábor így vélekedik a Headball-ról: „Sportban járatos emberként rengeteg új sportág születésénél ott voltam, láttam. Mindegyiknek rengeteg problémája volt. Ez a Headball azért nagyon jó, mert ezt nem kell sokáig magyarázni senkinek. Egyszerűen és villámgyorsan el lehet kezdeni játszani, és elképesztően élvezetes játék!”

De hogy is néz ki a játék pontosan?
Az MLFSZ = Magyar Labdafejelők Szövetsége hívta újra életre és tesz meg mindent annak érdekében, hogy a sportág elterjedjen, minél többen játsszák, hiszen számos előnye, hasznos eredménye van – egyedi, bárki játszhatja, közösségkovácsoló ereje van, és mivel sport, így az egészségünkre is jótékony hatással bír. A szabályok végtelenül egyszerűek, a futball az alapjuk: két csapat két mezőnyjátékossal és egy kapussal játssza térd-combközépig érő vízben, a cél, hogy a labdát a kapuba fejeljük, kétszer hét perc alatt minél többször.

Az idei bajnokságra már lehet jelentkezni
A hét elejétől már regisztrálhatnak a csapatok a www.headball.hu oldalon, az eseménysorozatnak ismét a magyar tenger ad majd otthont: a Headball pálya Alsóörsön, a Dexion szórakozóhely terasza előtt várja a versenyezni vágyó csapatokat július 2. és augusztus 20. között. A versenynapok minden délelőttje a családoké, gyerekeké – ekkor ők mérhetik össze tudásunkat. Az elődöntők után a döntő augusztus 19-20-án lesz.
A kivételes és humoros programok még közelebb hozzák a rendezvényt a közönséghez; többek között lesz matracevezős verseny, dekázási verseny, célbafejelés, Baywatch imitáció, vízen futás, továbbá drukker verseny és megválasztják a Headball szépét is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!