Naponta egy alma az Alzheimer-kórt távol tartja
Egy új tanulmány bebizonyította, hogy az almalé-fogyasztás javítja a memóriát, mivel megelőzi az acetilkolin nevű neurotranszmitterek csökkenését.
A neurotranszmitterek olyan idegsejtek által kibocsátott vegyi anyagok, melyek továbbítják az üzeneteket egyik sejttől a másikig. Döntő fontosságúak a jó memória és az agy egészsége szempontjából.
Régebbi kutatások fényt derítettek arra, hogy az acetilkolin mennyiségének növelése az agyban lelassítja az Alzheimer-kórban szenvedőknél tapasztalható mentális hanyatlást.
„A jelenlegi tanulmány eredményeiből kiderül, hogy az olyan antioxidánsokban dús élelmiszerek fogyasztása, mint amilyen például az alma vagy az almalé, segít csökkenteni a memória elvesztésével járó problémákat” – mondja Thomas Shea, a Massachusetts Lowell Egyetem munkatársa.
Régebbi tanulmányok kimutatták, hogy az állatok étrendjének antioxidánsokban dús gyümölcsökkel és zöldségekkel (spenót, áfonya, eper) való kiegészítése hatékonyabban lassítja az öregedéssel járó mentális hanyatlást, mint az étrend-kiegészítőkben található „tiszta” antioxidánsok.
Forrás: http://www.webmd.com/content/article/126/116208
B. B.
Hozzászólás zárolva.