Facebook hozzászólás
76

Ha nem öl meg, akkor meggyógyít

A csokoládéról, a kávéról általában azt halljuk, hogy jobb keveset, vagy egyáltalán semmit sem fogyasztani belőle, mert nem túl egészséges. Pedig valójában igenis jót tesznek a szervezetnek. Nézzük azt az öt ételt, ami meglepő, hogy egészséges.

Felejtsék el a spenótot meg a répát, egyenek helyette csokit, zsíros halat, és igyanak teát és kávét. Ezekben az ételekben ugyanis olyan anitoxidánsok vannak, melyek segítenek megőrizni az egészségünket. Az omega-3 zsírsavak a szívproblémák elkerülésében, és a jó hangulat megőrzésében segítenek.

Tea

A tea képes csökkenteni a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, ráadásul néhány kutatás szerint a rák gyógyításában, az Alzheimer-kór kialakulásnak megelőzésében, és a rossz lehelet kiiktatásában is segít. Olyan anitoxidáns van benne, amilyen a vörösborban, a gyümölcsökben és a zöldségekben is van.

Legjobb, ha minél erősebbet fogyasztunk belőle, és minél melegebben. Napi három csésze kifejtheti áldásos hatását, de a cukorral csínján bánjunk, inkább mézzel édesítsünk.

Csokoládé

A csokoládéban is hasonló anyag található, de ne fehéret vagy tejcsokit együnk, hanem étcsokit. Minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobban járunk.

Egy-egy kockát vegyünk magunkhoz naponta, ez segít az erek rugalmassá tartásában, de a diabétesz kialakulásának kockázatát is csökkentheti. Túlzásba azért ne essünk, ha túl sokat eszünk belőle, túl sok kalóriát vihetünk be.

Hal

Ami zsíros, az általában nem jó a szervezetnek, de a hal, illetve más tengeri herkentyűk esetében ez nem igaz. A hering, a tonhal, a lazac, a szardínia omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami segít karban tartani a vérnyomást, a koleszterinszintet.

Ha hetente veszünk belőle magunkhoz, megőrizhetjük szívünk egészségét. Egyes kutatások szerint a hangulatra is jó hatással van, úgyhogy még a boldogságunkat is köszönhetjük neki. Lehetőleg azért párolva fogyasszuk, a zsírban sütött hal nem annyira tesz jót.

Kávé

Eddig azt hittük, hogy a reggeli kávé csak a felébredésben segít, de egészségmegőrző hatása is van. A koffein stimulálja az agyat, az idegrendszert, csökkenti a diabétesz, a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát, nem fáj a fejünk, ha isszuk, és még a kedvünk is jobb lesz.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!