Facebook hozzászólás
37

Az elmulasztott arctisztítás betegséghez vezethet

Az arctisztítás az a téma, amin a kozmetikusok órákig képesek lovagolni. Bevallom, én már kimentem a divatból – szappannal és vízzel mosom az arcomat.

Az arctisztítás alatt eltávolítjuk a szennyeződést a bőrünkről, ami nem csak a napi por lehet, de az elhalt hámréteg, a baktériumok, az izzadság, az alapozó, és még ki tudja, micsoda. Úgyhogy abban mindenképpen megegyezhetünk, hogy fontos dolog, hiszen így elkerülhetjük a betegségeket, kiütéseket, esetleg maradandó bőrhibákat is.

Én nem használok alapozót, és nagyon sminket sem, ezért nekem a szappan és a víz vált be a legjobban. Ezután vizes alapú arckrémmel bekenem magam, hogy ne száradjon ki a bőröm, és végeztem is.

A kozmetikusok ezt általában nem javasolják, hiszen lemosom azokat az anyagokat is, melyek biztosítják a szaruréteg rugalmasságát. Úgyhogy a szappant ki kellene dobni, és nem jók az erős zsírtalanító- és szárító hatású termékek sem.

Helyettük folyékony lemosókat javasolnak, amik nem irritálnak, hipoallergének, és a megfelelő pH-értékkel bírnak.

Mikor ilyen terméket választunk magunknak, nem szabad letagadni a korunkat. A serdülőkori fokozott faggyútermelése miatt a bőr-pH savas irányba tolódik el, ezért ők nyugodtan használhatnak arctisztító szereket.

Ahogy öregszünk, a bőrünk elvékonyodik, víztartalma, feszessége csökken, ráncos lesz, kevesebbet verejtékezik. Télen nem tesz neki jót a hideg, de a fűtött szoba sem, nyáron az UV-sugárzás, a por, a füst, az arcfesték. Ezért jobb, ha minden nap alaposan lemossuk, válasszunk ehhez arctisztító készítményeket, tejet, tonikot, kendőt.

A legbiztosabb, ha természetes alapanyagú krémeket használunk, ezekben lehet többek között jojobaolaj, lecitin, paraffin.  A szilikon alapú anyagok szintetikus úton előállítottak. A védőkrémek zsírosabbak, mint a testápolók, az arcápolóknak a megfelelő pH-tartományba kell esniük. Ha túl sok olajat, zsírt juttatunk az arcunkra, elzárhatjuk a pórusokat. Krémek szembe ne kerüljenek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!