Facebook hozzászólás
110

Ekcémagyógyítás – kínai gyógymódokkal

Bizonyos hagyományos kínai gyógymódok, például a tea és az akupunktúra biztonságosan és hatékonyan gyógyíthatják a krónikus ekcémát – derült ki egy friss jelentésből.

Az Erka Shizheng tea, fürdősók, krémek és az akupunktúra nyolc hónap alatt jelentősen csökkentette a viszkető, vörös bőrbetegség súlyosságát és javította a New York-i Mount Sinai Kórházban vizsgált 14 atópiás dermatitiszben (ekcémában) szenvedő páciens életminőségét. A betegek a manhattani természetgyógyászati központban kapták a kezelést.

Egy kivételével valamennyi páciens legalább 60 százalékos javulásról számolt be a standard súlyossági skálához viszonyítva már három hónapos kezelés után is. Egy kivételével az életminőségük is 50 százalékkal javult mindössze két és fél hónap után.

A szteroidok, antibiotikumok és antihisztaminok használata szintén jelentősen csökkent, a vesefunkciókban nem történt változás.

A pozitív eredmények ellenére a kutatók azt javasolják, mindenki beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen alternatív gyógymódot kipróbálna. A kutatásról az Amerikai Allergia-, Asztma- és Immunológiai Társaság éves gyűlésén, Washingtonban számolnak be.

www.medipress.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!