Nem vicc!Diétázzunk bébiételekkel!
Bébiételekkel fogyókúrázni? Ki hallott még ilyen őrültséget? – kapta fel a fejét az, aki a Mokka hétfő reggeli adását nézte. Bár első hallásra elfintorogjuk magunkat, mégis sok minden a hatékonysága mellett szól.
Rába Tímea, többszörös anyuka és modell fejtegette a furcsa diéta előnyeit:
-
Tiszták. Szigorú európai szabályozás mellett, válogatott alapanyagokból készülnek. A babáknak előállított élelmiszereket nem csak mikrobiológiai szempontból vizsgálják, de az is kiemelt figyelmet kap, hogy mennyi a visszamaradt szennyezőanyag- és növényvédőszer tartalmuk. Nincsenek bennük génmódosított nyersanyagok!
-
Egészségesek. Nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, konzerválószereket, se adalékanyagokat. A tartósításuk ugyanis nem kémiai szerekkel, hanem hőkezeléssel történik. Vitamin- és ásványianyag-tartalmát, különösen a nitrát tartalmát szigorúan szabályozzák.
-
A benne lévő hús és a hal mennyiségét is pontos szabály szerint adagolják.
-
A kergemarhakór veszélye miatt nem lehet csontból főzött zselatint vagy bármilyen csont- vagy agyvelővel érintkező húst hozzáadni a termékekhez. A bébiételekben lévő marhahús csak színhús lehet, és csak olyan állattól származhat, amelyet nem etettek állati liszttel dúsított táppal.
-
Kevésbé valószínű, hogy fogyasztása allergiás tüneteket okoz.
-
A kisbabáknak készült ételekben sokkal kevesebb só van, és ideális esetben egyáltalán nincs bennük ízesítő. A benne lévő só- és cukortartalmat szigorú élelmiszer-egészségügyi és babatáplálási előírások szerint adagolják.
Mi, felnőttek ugyan íztelennek és ehetetlennek tartjuk a püréket, mert ízlelőbimbóink már „finnyásabban" válogatnak, mint a csecsemőké.
Persze nem hetekig kell a „bébipapin" élni, csupán naponta egy étkezést érdemes a répás, tökös, húsos, gyümölcsös ízű finomsággal,- némi rozs kifli kíséretében kiváltani.
Próbálkozzunk, hiszen ami jó a babának, az valószínű, hogy a mamának is az lesz…(?)
Hozzászólás zárolva.