Facebook hozzászólás
320

Színvonalas programok, trend és dizájn

Március 3-ától egy hónapig lesz látható a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában négy híres divatfotós kiállítása. Derek Hudson, Cathleen Naundorf, Jean-Marie Périer és Gérard Uféras műveikkel a Dior, a Chanel, a Jean-Paul Gaultier és az Yves Saint Laurent függönyei mögé engednek bepillantást. 

Kiállítás

Divat képekben

Március 3-ától egy hónapig lesz látható a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában négy híres divatfotós kiállítása. Derek Hudson, Cathleen Naundorf, Jean-Marie Périer és Gérard Uféras műveikkel a Dior, a Chanel, a Jean-Paul Gaultier és az Yves Saint Laurent függönyei mögé engednek bepillantást. A divat emblematikus figuráiról és mozzanatairól készített pillanatképek a fotóművészet szerelmeseinek és divatfanatikusoknak egyaránt kihagyhatatlanok!

Gasztronómia

Az év étterme

A Chateau Visz nyerte el a Gösser Bock – Dining Guide-díjat, vagyis a 2010-es Év Étterme lett a hatvanfős, társadalmi notabilitásokból, üzletemberekből, diplomatákból, gasztrobloggerekből és gasztronómiai újságírókból álló „ínyenc" zsűri döntése alapján. A Balatontól néhány kilométerre található kastélyszálló étterme tavaly konyhafőnököt váltott. Erik Schröter helyét a korábbi séfhelyettes, Stefan Gebhardt vette át, aki számára – csakúgy, mint elődjének – a regionalitás az egyik legfontosabb szempont.

Dizájn

Magyar siker

Magyar művészeket díjazott a nemzetközi zsűri a Zepter által meghirdetett Artzept 2010 „Fruttiera", azaz „Talpas gyümölcsöstál" pályázaton. Az első helyezést két hazai dizájner, Bársony István és Leits Miklós közös munkája nyerte el. A látszatra egyszerű, de technikailag bravúros forma alapötlete az volt, hogy a szokásos talpon álló tál helyett a növényi szárakhoz hasonlóan, függesztve helyezkedjenek el a gyümölcsök a tartóban. A szőlőkacs ihlette tárgy tudatos választás eredményeként ember által készített anyagból, fonott kötélből készült.

Koncert

Lajkó-szerenád

Nevezték már az ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének Lajkó Félixet, aki február 14-én a Művészetek Palotájában adott koncertet Szerenád címmel. A vajdasági Palicson élő művész nagyszabású hangversenye kiváló program volt zeneszeretőknek Valentin-nap alkalmából, vagy attól függetlenül is.

Környezetbarát luxus

A legdrágább zöld kastély

15,5 millió dollárért kelt el nemrég a világ legdrágább ökoháza. Bali, Fiji, Tahiti és Hawaii letisztult, környezettudatos építészeti megoldásaiból nyert inspirációt a „rock’n’roll fejlesztőként" is emlegetett Frank McKinney a Floridában megépített, monumentális méretű és luxuskivitelű ökoothon megalkotásához. Az óceánra néző, háromszintes palotában hét hatalmas hálószoba és tizenegy fürdő van, és a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel. A kosárlabdapálya tetején elhelyezett napkollektorok két-három család számára is elegendő energiát termelnek, és egy speciális, gazdaságos vízrendszer tölti újra kéthetente a medencét. Az energiatakarékos izzók használatával pedig körülbelül 70 százalékkal tudják csökkenteni a fogyasztást. A kastély az Acqua Liana nevet kapta, mely tahiti nyelven vízi virágot jelent, s mivel a visszafogottság nem erénye, víz alatti tűzijáték és vízesés is díszíti a wellnessrészt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!