Hideg és hűvös diéta a nyári fogyáshoz
A kínai gyógyítás szerint ilyenkor nyáron az ún. hideg és hűvös ételeket kellene fogyasztanunk, például padlizsánt, uborkát, almát, zellert, és még…
De mit is kell tennünk annak érdekében, hogy minél hamarabb méregtelenül és jó közérzettel vágjunk neki a nyaralásnak? A legfontosabb az, hogy minden nap legalább három-négy liter folyadékot meg kell innunk. Azonban mindenképpen felejtse el a cukros üdítőket: a nagy melegben csakis az ásvány- vagy csapvíz a megoldás!
Ennek az ajánlott mennyiségnek mindössze tíz százalékát visszük be leves és egyéb ételek formájában, a többiről tudatosan kell gondoskodnunk. Hogy hogyan? Ha már unja a vizet, és valamilyen egészséges, fogyasztó italra vágyik, készítsen turmixot! Amire oda kell figyelnie, az az, hogy cukor helyett édesítőszert tegyen bele, és minél alacsonyabb zsírtartalmú tejet!
Ezzel akaratlanul is méregtelenítjük szervezetünket, megkönnyítjük az emésztésünket, és megszüntethetünk bizonyos betegségeket: például a rendkívül kellemetlen tünetekkel járó hólyaghurutot!
Étrendünkből – amennyire csak lehet – vonjuk ki a sót, illetve a zsiradékokat! Vigyázzunk a húsokra, inkább tartózkodjunk a parizerektől, mert nagyon gyorsan megromlanak a magas hőmérséklet miatt. A legjobb, ha pulykát, csirkét eszünk, párolva, sütve, de lehetőleg ne használjunk túl sok olajat!
A jelszó: minél több nyerset! Itt van a friss, ropogós gyümölcsök, zöldségek szezonja, miért is vásárolna tovább konzerveket? Egyen minél többet nyersen, vagy párolja meg zöldségeket, és ízesítse őket friss fűszernövényekkel! Isteni finom, egyszerű, egészséges étel!
A legújabb diétaőrület a Sonoma-diéta, amelynek lényege, hogy minél alacsonyabb kalóriatartalmú hozzávalókból készítjük ételeinket: paprikából, áfonyából, olajos magvakból, spenótból, eperből, olívaolajból, paradicsomból és teljes kiőrlésű termékekből.
A kínai gyógyítás szerint ilyenkor nyáron az ún. hideg és hűvös ételeket kellene fogyasztanunk, például padlizsánt, uborkát, almát, zellert, fejessalátát, banánt, görögdinnyét. Ugyanis az ezzel a csoporttal szemben álló meleg ételek télre valók, illetve olyan helyzetekben, amikor egy komoly betegségből kell felépülnünk. Így nyáron kerüljük a nagyon tartalmas, laktató leveseket, zsíros sülteket!
Természetes leveseket is kell fogyasztanunk, de válasszuk inkább a hideg gyümölcslevest vagy a joghurtos uborkalevest, többek között a bolgárok nagy kedvencét.
Hozzászólás zárolva.