Facebook hozzászólás
395

Roston sült bárányérme parajos-fetás réteskörettel

A hosszú böjt utáni húsvéti ünnepi ételek egyik legjellegzetesebbje a bárány, amely az új életet, az újjászületést, a tökéletességet szimbolizálja. Szép jelkép, de emellett finom is…

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula

Hozzávalók
60 deka kicsontozott báránycomb
2 közepes cukkini
1 hámozottparadicsom-konzerv
1 szál közepes póréhagyma
rozmaring
fél deci fehérbor
só, bors, csipet cukor
A rétestöltelékhez:
1 csomag réteslap
1 kiló friss paraj
20 deka fetasajt
3 gerezd fokhagyma
3 tojássárgája
vaj
só, bors

Elkészítése
A combból 12 darab érmét vágunk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük, majd kevés olívaolajon megsütjük.
A raguhoz a kockára vágott hagymát és cukkinit kevés forró olívaolajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal és cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort, és készre forraljuk.
A körethez a leforrázott, kinyomkodott, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesített parajlevelet összekeverjük a kockára vágott fetasajttal és a tojások sárgájával, majd a masszát beletöltjük az olvasztott vajjal megkent réteslapba. A föltekert tészta tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd 180-200 Celsius-fokos sütőben készre sütjük.

Életforma-tippek

a
A bárány elkészítéséhez
többféle szeletsütő közül válogathat
az Életforma Shopban!

További remek Életforma-receptek itt!

 

 

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!