Téli kakaós kalács – cukormentesen
Téli szünetben igazán jó móka, ha együtt sütünk-főzünk a gyerekkel, és bevonjuk az ünnepi készülődésbe. Nem baj, ha időnként ott serénykedik a konyhában. Ezt a finom kelt tésztát is nagyobb örömmel eszi majd a kakaó mellé. Ráadásul cukormentesen…
Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 6 dl tej,
- 10 dkg élesztő,
- 3 evőkanál. cukor,
- 1 dl étolaj,
- 40 szem poliszett tabletta ½ dl meleg vízben feloldva,
- tojás sárgája,
- pici só.
Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és az egészet kidagasztjuk. A tészta egyharmad részébe 3 ek. kakaót dagasztunk. A megmaradt 2/3 részt két részre osztjuk és kinyújtjuk. A kakaós részt is két részre osztjuk, és a fehérre ráfektetjük, miután kinyújtottuk őket (a kakaósra 1 csomag vaníliás cukrot szórunk). Feltekerjük, mint a kalácsot. Olajozott tepsibe rakjuk, és felvert tojásfehérjével megkenjük. Keleszteni és a sütőt előre begyújtani nem kell! Hideg sütőbe tesszük, lassú tűzön kb. háromnegyed óra alatt 180 fokon készre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Zacskóba téve másnap is friss marad.
A reform kakaós csigát kóstoltad már? Már adjuk is a receptet!
Hozzászólás zárolva.