Mini répatorta kuglófok – nem csak locsolóknak
A húsvéti menü méltó lezárása a répatorta, új formában tálalva. A gyönyöstarjáni Kovács Borház különleges receptjével most nem csak a locsolókat etethetjük be.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 4 egész tojás
- 1,5 bögre cukor
- 1 bögre étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve vagy darálva
- 10 dkg mazsola
- 50 dkg sárgarépa (reszelőn lereszelve)
Elkészítés.
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összeturmixoljuk. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát, majd a kuglófformákba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük.
A recept a Mátra szívéből érkezett, ahová nem csak a kulinális élvezetek miatt érdemes ellátogatni. Négy csoda is vár rád!
Hozzászólás zárolva.