Facebook hozzászólás
1 451

Hókifli – a karácsony kedvenc aprósüteménye

A hókifli talán a karácsonyi időszak legkedveltebb aprósüteménye közé tartozik. Most egy alapreceptet adunk, melyet lehet tetszés szerint variálni.

A hókifli csak úgy magában is remek csemege. Isteni lehet porcukorban meghempergetve, de dióval, mákkal vagy szilvalekvárral is meg lehet tölteni. Hókifli készülhet kelt tésztából vagy egyszerű gyúrt tésztából is, mi most az utóbbi verziót tesszük közzé. A legfontosabb tanács, hogy jó sokat süssünk belőle, mert szinte percek alatt elfogy.

Hókifli – a karácsony kedvenc aprósüteménye
Hókifli
A hókifli az egyik legkedveltebb karácsonyi aprósütemény (Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

38 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
15 dkg darált mandula vagy dió
1 tojássárgája
csipet só
10 dkg porcukor elkeverve 2 csomag vaníliás cukorral a végére

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készítünk, nincs benne semmi ördöngösség: összegyúrjuk a hozzávalókat, és kész. Ezután a tésztából ceruza vastagságú rudakat formálunk, 5 centi hosszú darabokat vágunk belőle, és kifli formára hajlítva sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Tehetjük őket viszonylag szorosan is, mivel a kiflik csak kicsit nőnek meg. 10-12 perc alatt süssük készre a kifliket 180 fokos sütőben. Ha elkészültek, még forrón forgassunk meg minden darabot a vaníliás porcukorban. Vigyázzunk, a kiflik könnyen törnek, és könnyen meg is barnulnak a sütőben, úgyhogy ne hagyjuk magára sütés közben! Ha valaki szeretné meg is töltheti őket darált dióval, mákkal, gesztenyével vagy szilvalekvárral is.

Ezt is olvasd el:

Karácsonyi zserbó szelet



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!