Hozzávalók:
100 gramm porcukor
125 gramm vaj
1 csipet só
250 gramm liszt
2 db tojássárgája
3 ek hideg tej
1 db tojás a tészta kenéséhez
Összekeverjük a vajat a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat, összedolgozzuk. A végén beleöntjük a tejet, és addig keverjük, míg nagyjából összeáll a tészta. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órán át. A pihentetési idő elteltével kivesszük a hűtőből, és kibélelünk vele egy piteformát, villával böködjük meg, és kenjük meg tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
Krém készítése:
100 ml frissen facsart citromlé
400 ml sűrített tej
4 tojás sárgáját
2 csomag vaníliás cukor
1 lime reszelt héja
A tojások sárgáját tegyük egy tálba, és 5 percig keverjük robotgéppel, hogy felhabosodjon. Ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet és a vaníliás cukrot, keverjük további 8-10 percig. Adjuk hozzá a citromlevet és a lime héját.
Vegyük ki a tésztát, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd öntsük rá a krémet, és 180 fokon süssük még 15 percig. Ha kihűlt, fedjük be folpackkal, és legalább 4 órán át hűtőben pihentessük.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.