Sonkás-burgonyás serpenyős Max konyhájából
Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra: van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt el is készül!
Hozzávalók:
- 30-35 dkg burgonya, kis kockákra vágva
- 30-35 dkg édesburgonya, kis kockákra vágva
- 15-20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
- 4 db tojás
- 1-2 újhagyma vagy póréhagyma
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
- olaj, só,
Elkészítés:
- Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát, édesburgonyát, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és pároljuk 8-10 percet.
- Adjuk hozzá a sonka csíkokat, és pároljuk még 5, percet. Üssük fel a tojásokat, öntsük bele a serpenyőbe, és süssük még 5 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat kíván hozzá Max!
Hozzászólás zárolva.