Facebook hozzászólás
1 040

Sonkás-burgonyás serpenyős Max konyhájából

Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra: van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet. Max szerint 30-35 perc alatt el is készül! 

Sonkás-burgonyás serpenyős, Kép: Somogyi Max Zoltán
Kép: Somogyi Max Zoltán

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg burgonya, kis kockákra vágva
  • 30-35 dkg édesburgonya, kis kockákra vágva
  • 15-20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
  • 4 db tojás
  • 1-2 újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
  • olaj, só,

Elkészítés:

  1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát, édesburgonyát, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és pároljuk 8-10 percet.
  2. Adjuk hozzá a sonka csíkokat, és pároljuk még 5, percet. Üssük fel a tojásokat, öntsük bele a serpenyőbe, és süssük még 5 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kíván hozzá Max!

Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, “gyors kaja”. Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!