CSAK ÚGY OLASZOSAN
Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából
Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!
Hozzávalók:
- Kb. 1/4 kg brokkoli rózsa
- 1/2 kg tészta (lehetőleg durum lisztből, csak hogy folytassuk az egészséges irányvonalat ),
- 1 tubus krémsajt
- 12-15 dkg füstölt tarja/lapocka
- 6 dkg bacon kockázva
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- só, bors
Elkészítés:
Felteszem a tésztának a vizet, amíg felforr, addig egy kis olíva olajon megpirítom a bacon kockákat, utána hagyma kis kockákra vágva, he üveges akkor jöhet a brokkoli, a fokhagyma, fűszerezem, és 1 dl víz, hogy legyen miben megpárolni a zöldséget. Közben forr a víz, beleöntön a tésztát, és félkeményre főzöm.
A brokkoli már puha, beledobom a füstölt husi kockákat, és rányomom a sajtot, kevergetem míg elolvad a sajt. Felengedem kb. 1/2 l vízzel, és összeforralom. Ha megfőtt a tészta, ráöntőm a szószra, és összemelegítem. Tálaláskor reszelt sajttal megszórom. Ez nem egy tocsogós, híg szúszos tészta, de kellemes állagú.
Tipp&trükk:
– a krémsajt lehet ízesített is, nagyon finom csípőspaprikás sajttal (már aki szereti)
– a tészta főzővizét, ha nincs a háznál olyan állat ami megenné, akkor még úgy forrón öntsük a mosdó vagy a fürdőkád/zuhanytálca lefolyóba, szuper lefolyótisztító.
Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.
Hozzászólás zárolva.