>
Facebook hozzászólás

TÉLI ARCÁPOLÁS

Nem foghat ki rajtad az a fránya tél!

Még nagyobb “támadások” érik bőrünket a téli hónapokban, mint a szokásos. Ha elhanyagoljuk, akár hosszú távú problémákat is okozhatunk magunknak. Többek között az időnkénti száraz viszketés, először állandóvá, majd fájdalmassá válhat.

A zord időjárás, a vitaminokban szegényebb táplálkozás, a kevés mozgás a szabad levegőn, a napfény hiánya egész szervezetünket megviseli. A tél nyomai mégis leginkább bőrünkön tükröződnek. Arcunk színe sápadttá válik, ellenálló-képessége csökken, könnyen kialakulnak rajta apró gyulladásos pontok.

Télen a nagy hideg, a szél, a hó, az ónos eső, a köd, valamint a központi fűtés miatti száraz levegő okozhat bőrártalmakat. Legfontosabb feladat a bőr védelme az időjárás viszontagságai ellen. Ebben az évszakban nappalra viszonylag kisebb víztartalmú, zsírosabb krémeket használjunk.

Védelem: különösen sportoláskor és éjszaka

Főleg a téli sportolások alkalmával szükséges, hogy a nappali krém ne szívódjon teljesen a bőrbe, hanem vékony védőréteget képezzen az arcon. Ilyenkor azonban fokozottan ügyelni kell arra, hogy az éjszakai krém már ne akadályozza a bőrlégzést, kizárólag jól felszívódó anyagokból álljon.

Csinos női arc hóesésben, közeli, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Óvni kell bőrünket a hirtelen nagy fokú hőmérsékletváltozástól is, mivel többek között a bőr kis ereinek bénulását okozhatja. Ez különösen azokra vonatkozik, akiknek könnyen kipirul az arcuk, orruk; e területeken egyre több hajszálvékonyságú ér keletkezhet. A téli hidegből ne menjünk egyenesen a meleg kályhához vagy fűtőtesthez. Természetesen ez fordított sorrendben ugyanolyan veszélyes.

Összehúzódó erek

A hidegben a bőr erei összehúzódnak, kevesebb vér kerül a test perifériáira: a kezekbe, a lábakba, az orrba, a fülkagylóba. A szűk kesztyű vagy cipő tovább rontja a helyi vérkeringést. A rossz vérkeringésű végtagok könnyebben szenvednek fagyási sérülést. Ezért fontos, hogy a kesztyű és a lábbeli elég bő legyen.

Együnk szépségünkért

Télen a zöldségek, gyümölcsök választéka fokozatosan szűkül, vitamintartalmuk a tárolás és szállítás folytán egyre csökken. Ne csak a táplálék megfelelő összetételéről gondoskodjunk, hanem különböző vitaminpakolásokkal igyekezzünk bőrünket ápolni a vitaminhiányokból adódó bőrelváltozások elkerülése érdekében.

(Forrás: vitaminsziget)

10 tuti tipp a téli bőrápoláshoz!

Félmeztelen férfiak télen, sítalpakkal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A hideg, a jég, a fűtött helységek kiszárítják a bőrünket, ráadásul a szabadban történő mozgás felboríthatja a nyáron jól funkcionáló bőr egyensúlyát. A Dr. Organic összegyűjtött 10 jó tanácsot, amivel megúszhatod a téli hónapok viszontagságait, és a bőröd puha, üde, friss és fiatalos marad!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!