Facebook hozzászólás

ÓRAÁTÁLLÍTÁS

Szédítő hajszelídítő

Hajlamosak vagyunk elaludni óraátállítás idején, és a reggeli rohanásban nincs idő a hajunkkal vesződni. Hetekig is eltarthat, mire megszokjuk az új időszámítást. Néhány hajszelídítő trükkel azonban értékes időt nyerhetünk reggelente.

Az elalvásálló frizura titka, hogy vizes hajjal tilos lefeküdni. Ez a legfontosabb, mert ellenkező esetben reggelre garantált az össze-vissza álló frizura. Legjobb, ha az esti hajmosás után beszárítjuk a frizurát, és megvárjuk, míg teljesen kihűl, csak azután bújunk ágyba. Egy kis odafigyeléssel kifogástalan megjelenést és tíz perc szundit is nyerhetünk– mondta Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.
Aki hajlamos elaludni a haját az válasszon könnyen kezelhető, egyszerű vágási stílusú frizurát. Ilyen lehet a félhosszú előre hosszabbodó, illetve hosszú haj esetén a lefelé hosszabbodó frizura. Ezeket kevésbé teszi tönkre egy forgolódós éjszaka, de ha mégis, könnyebb rendbe tenni reggelente.

Laza-szőke-hullámos-félhosszú-haj, Kép: www.lafferton.hu
Kép: www.lafferton.hu

Segítség, elfeküdtem a hajam!

Lafferton Annamária azt javasolja, hogy a táskában mindig legyen egy fésű, néhány hullámcsat, hajgumi és valamilyen hajwax vagy hajolaj. Ezek segítségével bármilyen problémát megoldhatunk, így akkor sem kell aggódni, ha reggel nincs elég idő a rendbe tenni a rakoncátlankodó frizurát.

A rövid haj formázása általában nem igényel sok időt, ezért egy kis nedvesítéssel és újraformázással csodát lehet tenni 2-3 perc alatt is. Akinek erre sincs a nagy rohanásban ideje, annak a hajwax használata javasolt, amivel pillanatok alatt megregulázhatja a rakoncátlan tincseket.

Hosszú haj esetén, ha úgy elaludtuk a hajunkat, hogy a fésülködés nem segít, megoldást jelenthet egy hajgumi vagy krokodil csat használata. Tökéletes megoldás egy gyors fonás, ami elegáns megjelenéshez is megfelelő viselet.

Lafferton Annamari munka közben, Kép: www.lafferton.hu
Kép: www.lafferton.hu

Vasaló, hajsütő tilos!

Bármennyire elfeküdtük is a frizuránkat, nem szabad hajvasalóval, vagy hajsütő vassal erőszakosan nekiesni, mert könnyen károsodhatnak a hajszálak, főleg a reggeli kapkodásban.

Inkább törődjünk bele, hogy aznap kevésbé lesz tökéletes a frizuránk, mint hogy hónapokra tönkretegyük a hajunkat. Hajsütő helyett inkább egy kis nedvesítés után hajszárítóval és kefével formázzuk újra a frizurát, így a hajunk is sokkal jobban jár – figyelmeztet a szakember.

Ne veszítsd el a hajad!

Hajmosás vagy fésülködés után mindenki talál több-kevesebb hajszálat a hajkefében, a földön vagy a lefolyóban. Ijedtségre semmi ok, hiszen napi 60-80 hajszál kihullása teljesen természetes, a kihullott haj helyén új szál indul növekedésnek. Aggódnunk akkor kell, ha a hajhullás mértéke fokozódik, vagy esetleg bizonyos területeken csomókban kezd hullani a haj. Mire utalhat ez, és mi okozza?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!