Facebook hozzászólás
1 154

FŰSZERES CIBERE

Szilvaleves hidegen vagy melegen

Egyik nap meleg van, másik nap hideg, ezért hoztunk nektek egy jolly-joker levest, amit hűvös napokon forrón ehetünk; ha pedig kisüt a nap, behűtve tálalhatunk.

Fűszeres szilvaleves

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 1 l víz
  • 3-5 ek cukor  (mélyebb lesz az íze, ha barna cukor)
  • 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek étkezési keményítő
  • csipet só
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • kardamom

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük – ha nagyobbak, nyolcadoljuk. Feltesszük a vízbe főni és hozzáadjuk a cukrot, sót, a tetszés szerint adagolt fűszereket, valamint a citrom héját és levét. Amikor megpuhult a gyümölcs (vigyázzunk, ne főzzük szét!), a keményítőt kikeverjük 2 ek vízzel és hozzáadjuk a leveshez. Ha sűrűbben szeretjük, tegyünk hozzá több keményítőt. Még forrón, vagy pár óra múlva hidegen tálaljuk. Meghinthetjük mandulával és adhatunk hozzá édes tejfölt is.

Tipp: Főzéskor löttyinthetünk bele egy kis szilvapálinkát, az alkohol elpárolog, de a bukéja megmarad.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!