Facebook hozzászólás
1 159

Élvezettel karcsúsodni

Te is elkezdted ma a fogyókúrát?

Az elsejei diéta csak aszkétáknak való, hiszen ott van még a maradék lencse, a malac, a korhelyleves és a sok süti, de a hétfő mindig remek alkalom, hogy belekezdjünk valami újba, ezért rengetegen ma indítják az idei (első) fogyókúrájukat. Ehhez hoztunk nektek három receptet is.

Egy tápláló reggeli – Tonhalsaláta taco

(Tojásmentes)

A szívsaláta levelei pont olyanok, mint a taco kagylók, csak arra várnak, hogy megtöltsük! Reggelire szuper választás fehérjedús tonhallal, sajttal, zöldségekkel és kenyérrel tálalva.

Energiatartalom/adag: 359 kcal   

Szénhidráttartalom/adag: 32,5 g

Toastkenyér nélkül tálalva 1 adag energiatartalma 221 kcal, valamint 8,5 g szénhidrátot tartalmaz. Ha másfajta kenyeret választasz, ez alapján könnyen kiszámolhatod a reggelid pontos értékeit. Mindenképpen válassz annyi szénhidrátforrást, hogy elérd a reggelire ajánlott 30-40 g szénhidrátot.

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 400 g tonhal (konzerv, sós lében eltett, lecsepegtetve)
  • 400 g kígyóuborka
  • 200 g koktélparadicsom
  • 100 g zöld és fekete olajbogyó vegyesen
  • 20 g újhagyma (tisztított súly)
  • kevés citromlé
  • 20 db nagyobb levél szívsaláta (kb. 250 g)
  • 100 g zsírszegény trappista sajt
  • 8 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér (szeletenként kb. 29 g)
Tonhalsaláta taco
Tonhalsaláta taco
Elkészítés

A lecsepegtetett tonhalat villával kissé összetörjük. A kígyóuborkát és a koktélparadicsomot megmossuk, kis kockákra, illetve cikkekre vágjuk. A lecsepegtetett olajbogyókat felnegyedeljük, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk. Az egészet összekeverjük egy tálban, sóval és kevés citromlével ízesítjük.
A tölteléket szétosztjuk fejenként 5-5 darab megmosott szívsalátalevélben. Tetejükre szórjuk a kis kockákra vágott sajtot. A toastkenyereket megpirítjuk, a tacók mellé tálaljuk.

Tipp: A szívsaláta megmaradt kisebb, belső leveleit bármilyen kevert zöldsalátához felhasználhatod.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!