Az Északi-sark, a Góbi-sivatag, a Budapest-Bamako rally és Brüsszel után a következő főzőhelyszín TRINIDAD és TOBAGO szigete volt 2009. január végén, ahol 8500 km-re Magyarországtól ismét elkészült a honi külföldi szakácsok által még 2005-ben legautentikusabbnak kikiáltott magyar étel.
A Szilasfood/ Lucullus fűszerekkel készült paprikás csirke mellé természetesen a legnépszerűbb magyar ital, a PÁLINKA is az asztalra került.
"Azt gondolom, hogy a magyar gasztronómiának az efféle, nem szokványos, talán kicsit extrém népszerűsítésre is szüksége van ahhoz, hogy felzárkózzunk a nagy konyhákhoz, és megismertessük világszerte a kultúránkat amellett, hogy tesszük a szakmai dolgunkat itthon" - mondta el a Lucullus BT elnöke, Turóczi Gábor, aki a jövőben is folytatni kívánja a megkezdett tradíciót.
Forrás: Lucullus Baráti Társaság sajtóközleménye