A Washington Post cikke szerint a éttermeknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a tisztaságra higiéniára: a terítők, éttermi textíliák mosására, fertőtlenítő szerek fokozott használatára, valamint a tálcák, asztalok, székek időszakos fertőtlenítésére. Felhívják a figyelmet a gyakran érintett felületek, mint kilincsek, érintőképernyős rendelőfelületek, mosdók gyakori fertőtlenítésére.
A gondos óvintézkedések között természetesen az élelmiszerek csomagolása is előtérbe kerül. Az egyszer használatos eszközök teljes biztonságot jelentenek, készüljenek akár műanyagból, akár növényi alapanyagból (pl. kukoricakeményítő – PLA, cukornád, papír). Ezek az eszközök környezetbarát alapanyagokból is készülhetnek, és Magyarországon is kaphatók.
(Forrás: indepack)
Példátlan intézkedésekről döntött a magyar kormány, amire a rendszerváltás óta nem volt precedens – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerda délután.