Az új gyártási eljárásnak köszönhetően a készítmény adalék- és vivőanyag-mentes, a granulátum teljes egészében az aktív hatóanyagokat tartalmazza, gyorsabban oldódik és könnyebben fogyasztható. Mindezek mellett a laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben is hatékonyabbnak bizonyult a régebbi formátumú szernél.
Az amerikai rákbetegek és orvosaik körében egyre népszerűbbé váló AvéULTRA (Amerikában Hidvégi találmányát AvéULTRA néven forgalmazzák és Hungarian Powder-nek hívják) 2010-re a legelterjedtebb magyar egészségmegőrző termék az USA-ban.
Megszületése egy olyan gyógyszeripari technológiának köszönhető, ami lehetővé teszi, hogy a fermentált búzacsírakivonat adalék- és vivőanyag-mentes marad. Több mint 12 évvel az első termékváltozat megjelenése után a feltalálónak 2009-re sikerült megvalósítania az álmát: azt, hogy az eredeti hatóanyagot a legtökéletesebb formában, fagyasztva szárítással, azaz liofilizáció útján állíthassa elő. 1998-ban – a korábbi termék tömeggyártásának beindításakor – ipari méretekben még nem állt rendelkezésre a hatóanyag kivonására használt fagyasztásos technológia, ezért a termék kompromisszumos megoldásként készült porlasztásos eljárással.
Mi a különbség a kétféle technológia között?
A fagyasztva szárítás (liofilizáció) lényege, hogy a megszárítandó oldatot jéggé fagyasztják, majd vákuum alatt a szilárd halmazállapotú anyagból fokozatosan szublimáltatják (vonják ki) a vizet (jeget), így a művelet végére kinyerik a színtiszta hatóanyagot.
Ezzel szemben a porlasztva szárítás során az oldatot egy forró levegővel teli térbe fecskendezik be és egy gyors művelet segítségével állítják elő a hatóanyagot tartalmazó port. Ez értelemszerűen károsíthatja a hőre érzékeny hatóanyag komponenseket, illetve a porlasztva szárítás előtt az oldathoz segédanyagokat adnak, például maltodextrint vagy szilícium-dioxidot, miközben a fagyasztva szárításhoz erre nincs szükség.
A két technológia közül a fagyasztva szárítás korszerűbb, idő- és energia-igényesebb. A fagyasztva szárítás háromszor drágább a porlasztva szárításnál, ezért olyan anyagok előállításához használják, amelyek nagy értékűek és hőre érzékenyek (pl. az Oncomar ilyen). A két technológia hozzáférhetősége sem azonos: amíg egy porlasztva szárító berendezés könnyen elérhető, addig a fagyasztva szárítás csak a fejlett ipari államokban és ott is csak korlátozott mértékig áll rendelkezésre.
A változatlan hatóanyag-tartalmú granulátum tehát a fejlesztésnek köszönhetően, teljes egészében az aktív hatóanyagokat tartalmazza, ezért gyorsabban oldódik és a betegek számára könnyebben fogyasztható.
A Dr. Hidvégi Máté biokémikus által kifejlesztett, elsőként az Egyesült Államokban gyártott és forgalmazott terméket a hazai betegek részére Németországban gyártják. A németországi gyártóközpont az Egyesült Államokban gyártott AvéULTRA-val azonos minőségű terméket állít elő, az amerikaihoz hasonló magas szintű ipari háttér mellett, Oncomar márkanéven. A speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, daganatos betegek részére 2010. májustól Magyarországon is elérhető.
A magas minőségű Oncomarra is jellemzőek a korábbi termék jótékony hatásai. A legújabb összehasonlító kutatások során az Oncomar laboratóriumi vizsgálatokban és állatkísérletekben is olyan nagy hatékonyságot mutatott, ami alapján várható, hogy a jövőben az American BioSciences Inc. és dr. Hidvégi Máté feltaláló közös terméke világszerte felváltja elődjét.
A gyártó és a feltaláló közös törekvése, hogy az egyelőre még nagyon drága technológia költségeinek csökkentésével minden rászoruló számára hozzáférhető legyen az Oncomar, külön prioritásként kezelve a magyarországi rákbetegeket.
Az Oncomar az “onkológia” és az „Ave Maria” szavak összetétele, így az Oncomar már a nevében is jelzi, hogy az elmúlt évtized során a hatóanyag (Avemar liofilizátum) a daganatos betegség kiegészítő (szupportív) kezeléseinek részévé vált.
Az új termékről is elmondható, hogy nem gyógyszer és nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket. Ám a könnyebb fogyaszthatóság okán olyan betegek számára is elérhetővé teszi a hatóanyagot, akik azt jelenleg, annak kellemetlen íze miatt nem tudják fogyasztani.
Az Oncomar nemzetgazdasági jelentősége, hogy 2010-re Hidvégi Máté találmánya lett a legelterjedtebb magyar egészségmegőrző termék az USA-ban. Az Oncomar a legújabb magyar szellemi exportcikkünk, új hungarikum.
Az előzményekről: 2009. szeptember 1-én hivatalosan forgalomba került az első olyan Avemar, az AvéULTRA, amit az Amerikai Egyesült Államokban gyártottak. Az amerikai gyártás beindítását megelőzően, még 2006-ban a Dr. Hidvégi Máté és munkatársai által kifejlesztett termék nyerte az év legjobb új táplálkozástudományi terméke fődíját, a terület Oscar-díjának számító NutrAward-ot. Az elismerést az Egyesült Államok-beli kaliforniai Anaheimben megrendezett Natural Products Expo West / Supply Expo keretében adták át. A legjobb új terméknek járó díj győztesét, a zsűri négyszáz termékből választotta ki, amelyekre a kiállítás ideje alatt 44 ezer látogató szavazott. A NutrAward fennállása óta először fordult elő, hogy a díjat európai innovációnak ítélték oda.
www.oncomar.hu
onkológia” és az „Ave Maria” szavak összetétele, így az Oncomar már a nevében is jelzi, hogy az elmúlt évtized során a hatóanyag (Avemar liofilizátum) a daganatos betegség kiegészítő (szupportív) kezeléseinek részévé vált.
Az új termékről is elmondható, hogy nem gyógyszer és nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket. Ám a könnyebb fogyaszthatóság okán olyan betegek számára is elérhetővé teszi a hatóanyagot, akik azt jelenleg, annak kellemetlen íze miatt nem tudják fogyasztani.
Az Oncomar nemzetgazdasági jelentősége, hogy 2010-re Hidvégi Máté találmánya lett a legelterjedtebb magyar egészségmegőrző termék az USA-ban. Az Oncomar a legújabb magyar szellemi exportcikkünk, új hungarikum.
Az előzményekről: 2009. szeptember 1-én hivatalosan forgalomba került az első olyan Avemar, az AvéULTRA, amit az Amerikai Egyesült Államokban gyártottak. Az amerikai gyártás beindítását megelőzően, még 2006-ban a Dr. Hidvégi Máté és munkatársai által kifejlesztett termék nyerte az év legjobb új táplálkozástudományi terméke fődíját, a terület Oscar-díjának számító NutrAward-ot. Az elismerést az Egyesült Államok-beli kaliforniai Anaheimben megrendezett Natural Products Expo West / Supply Expo keretében adták át. A legjobb új terméknek járó díj győztesét, a zsűri négyszáz termékből választotta ki, amelyekre a kiállítás ideje alatt 44 ezer látogató szavazott. A NutrAward fennállása óta először fordult elő, hogy a díjat európai innovációnak ítélték oda.
www.oncomar.hu
ÉLET-MÓD
dr. Hidvégi Máté legújabb fejlesztése a daganatos betegeknek
Hivatalosan is megérkezett Magyarországra az Oncomar, dr. Hidvégi Máté biokémikus professzor legújabb fejlesztése. Az Oncomar-t Németországban és az USA-ban gyártják, és daganatos betegek speciális tápszereként kerül forgalomba. A fejlesztés egy újabb mérföldkövéről van szó, mivel a régebbi termékhez - az Avemarhoz - képest az Oncomar sokkal korszerűbb.

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára
A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt
Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?
A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján
Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig
A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?

A körömápolás fontossága a nők életében
A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak
Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.

Olívaolajjal a női egészségért
Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei
A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.
Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis
A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.