A JAGERMEISTER receptjét 1934-ben Németországban fejlesztették ki és azóta is változatlan formában titokként őrzik.
A JAGERMEISTER eredeti német gyógynövény likőr, melynek alkohol tartalma 35 %, és 56 különböző gyógynövényből, gyümölcsből, gyökérből és fűszerből készül, mint például: édesgyökér, gyömbér, ánizs, levendula virág, szegfűszeg, fahéj, rebarbara, kamilla virág és sáfrány
A gyógynövény keverékből egy bonyolult folyamat után lesz a JAGERMEISTER koncentrátum, melyet palackozás előtt még 12 hónapig tölgyfahordókban érlelnek.
Hogyan fogyasszuk a JAGERMEISTER -t?
A JAGERMEISTER egy félig édes, félig keserű gyógynövény likőr amelynek aperitif és digestive hatása közismert.
A JAGERMEISTER titka az 56 féle különböző összetevőjének különleges összhangjában rejlik. A lágy, nem túl keserű és nem is túl édes, egyedülálló íze világszerte fogyasztóinak kedvencévé tette.
A JAGERMEISTER -t elsősorban tisztán, jéghidegen "shooter-ként" fogyasztják, de sörrel kísérőként is nagy népszerűségnek örvend.
Mint jól keverhető ital, jéggel vagy long-drinkként tonikkal vagy más üdítőitallal keverve is kedvelt.
A Jager kultusz
Az egyre növekvő népszerűség jeles bizonyítéka, hogy Wolfenbüttelben üzletet nyitottak a Rudi (a Jageresek Rudinak nevezik a jelképükké vált szarvast) rajongóknak. Itt gyakorlatilag minden kapható szarvasfejes díszítéssel, az ébresztőórától kezdve az úszónadrágon keresztül a legendás Jagermeister pólóig.)
A Jagermeister virtuális világa a www.jagermeister.de címen várja azokat, akik szeretnék kikeverni saját Jagermeister receptjüket és elmenteni a szakácskönyvbe. Ugyanakkor részt vehetnek online versenyeken, és virtuálisan bejárhatják a gyártóüzemet is.
B.Ú.É.K. a Jagermeisterrel!