Amit minden nap kell ennie:
Reggeli
- 1 szelet rozskenyér vagy rozsos zsömle és 1 tk. zsírszegény vaj,továbbá ízlése szerint:
- 2,5 dkg sajtszelet (20% zsírtartalmú) - 165 kcal
- 3 dkg gépsonka - 150 kcal
- 5 dkg zsírszegény túró vagy juhtúró (20% zsírtartalmú) - 190 kcal
- 1 alma - 195 kcal
Tízórai
- 1 narancs - 60 kcal
Uzsonna
- 1 natúr joghurt - 90 kcal
Italok
- Naponta 2 liter szénsavmentes, nátriumszegény ásványvíz és gyógyteák (cukor nélkül!),
- nem több mint 3 csésze kávé vagy fekete tea
Fűszerek
- Friss és szárított zöldfűszereket ízlés és korlátozás nélkül fogyaszthat, csak a sóval spóroljon!
Öt napig ezt egye:
1. nap
Ebéd
Csirkemell karalábéval
Elkészítés: Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Megtisztítunk 20 dkg karalábét, és vékony rudakra vágjuk. Felforrósítunk 1 tk. olajat, és megpirítjuk benne a karalábét. Megszórjuk kevés curryvel, ráöntünk 1 dl kockából készített zöldséglevest, és nem túl puhára főzzük. Ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel, hozzáadunk 1 tk. zsírszegény vajat, és rászórunk 1 tk. vágott petrezselymet. Közben megmosunk, és a karalábéhoz hasonló csíkokra vágunk 10 dkg csirkemellfilét, és 1 tk. olajon megpirítjuk egy teflonserpenyőben. A burgonyával és a karalábéval tálaljuk.
350 kcal
Vacsora
Frankfurti saláta
Elkészítés: Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Szeletekre vágunk 7 dkg frankfurti virslit és 1 ecetes uborkát. Összekeverünk fél tk. reszelt tormát 1 tk. olajjal, 2 tk. ecettel. Beleöntünk l dl húslevest (leveskockából készítjük), és borssal ízesítjük. A burgonyát leszűrjük, és szeletekre vágjuk. Összekeverjük a virslivel, az uborkával, és a lével. A tányért salátalevéllel béleljük, ráhalmozzuk a burgonyát, és megszórjuk 1 ek. vágott snidlinggel. 345 kcal
2. nap
Ebéd
Szűzpecsenye zöldségekkel
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Megtisztítunk, megmosunk, és szeletekre vágunk 20 dkg répát és 10 dkg póréhagymát. Felforrósítunk 2 tk. olajat, és megpirítjuk benne a répát a póréval. Ráöntünk 1 dl kockából készített levest, és nem túl puhára pároljuk. Teflonserpenyőben 1 tk. olajon megpirítunk 3 szelet (9 dkg) sertés szűzpecsenyét. A burgonyát leszűrjük, és gerezdekre vágjuk. A húst a burgonyával, a pórés répával és egy szelet citromkarikával kínáljuk. Ízesítsük 1 tk. fűszervajjal!
350 kcal
Vacsora
Sajtos tál
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük, ha kész félbevágjuk. A retket megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, és összekeverjük a krumplival. Leveskockából 1 dl levest készítünk, belekeverünk 2 tk. olajat, 1 tk. ecetet, és a burgonyára öntjük. Apró kockákra vágunk 3 dkg zsírszegény sajtot, és a salátára szórjuk.
350 kcal
3. nap
Ebéd
Tojás mustármártásban
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Keményre főzünk 1 tojást. Felforrósítunk 1/8 l tejet, belekeverünk 1 tk. étkezési keményítőt, 6 ek. húslevest (kockából), és besűrítjük. Hozzáadunk 1 tk. csípős mustárt és 1 ek. kapribogyót. Levesszük a tűzről, és még 2 ek. 12%-os tejfölt is belekeverünk. Ízesítjük. A tojást meghámozzuk, kettévágjuk, tányérra tesszük, és leöntjük a mártással. A burgonyával fogyasztjuk.
350 kcal
Vacsora
Paradicsomos túró
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Lehúzzuk 3 paradicsom héját, húsát kis kockákra vágjuk. Rászórunk fél tk. édesnemes pirospaprikát. Felforrósítunk 2 tk. olajat, és megpároljuk benne a paradicsomot. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük 10 dkg zsírszegény túróval, és ízesítjük. Apróra vágunk 5-6 levél bazsalikomot, és a túrókrémre szórjuk. A burgonyával fogyasztjuk.
330 kcal
4. nap
Ebéd
Dán hal
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Kevés vízben megpárolunk 25 dkg tengeri halfilét (friss vagy mélyhűtött). Közben meghámozunk egy uborkát, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát ujjnyi vastagon felszeleteljük. Megtisztítunk egy zellerszárat, apróra vágjuk, és 2 tk. olajban puhára pároljuk. Hozzákeverünk 1 tk. citromlevet, majd levesszük a tűzről, és 1 ek. 12%-os tejfölt is belekeverünk. Ízesítjük, és hozzáadunk 1 ek. apróra vágott kaprot. A halat az uborkával, a zellerrel és a burgonyával fogyasztjuk.
345 kcal
Vacsora
Svéd sonka
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük, ha elkészült karikákra vágjuk. Megtisztítunk, megmosunk 2 zellerszárat, és 1 kis pótét. Húsukat 10 dkg gépsonkával együtt kis kockákra vágjuk, és a krumplival összeforgatjuk. Elkeverünk egymással 2 tk. olajat, egy kevés mustárt, 1 tk. ecetet, és 2 ek. húslevest (kockából). A sonkás krumplira öntjük, és salátalevélre halmozzuk. Megszórjuk kaporral, és fogyasztjuk.
340 kcal
5. nap
Ebéd
Kertész szelet
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük. Kevés vízben puhára párolunk 25 dkg megtisztított brokkolirózsát. Amikor elkészült, belekeverünk 2 ek. 12%-os tejfölt, 2 ek. narancslevet, és péppé törjük. Ízesítjük. Teflonserpenyőben megpirítunk 10 dkg csirkemellfilét, a brokkolipürével és a burgonyával fogyasztjuk. Egy szelet narancsot teszünk a tetejére.
345 kcal
Vacsora
Marhasült
Elkészítés:Megmosunk, megtisztítunk 20 dkg újburgonyát, és egészben puhára főzzük, ha elkészült kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 tk. olajat, és megpirítjuk benne a burgonyakockákat. Tányérra borítjuk, 10 dkg hideg, szeletelt marhasülttel körítjük, és megszórjuk 1 ek. kapribogyóval. Ízlés szerint 1 tk. mustárt teszünk mellé.
340 kcal
A www.fogyokurak.hu felhasználásával
Sz. F.