Ahogy az ember egyre idősebb lesz, egyre többször jut eszébe, hogy vajon milyen állapotban van a szíve - hogy vajon meddig bírja még? Milliószor halljuk, hogy szívünk karbantartása érdekében étrendünkből ki kéne iktatni a zsíros ételeket. De vajon valóban minden zsír káros?
"Nem igaz, hogy minden fajta zsíros ételt kerülnünk kéne" - mondja Dr. Fernando Lopez kardiológus. Léteznek ugyanis olyan zsírok, melyekre a szervezetnek kimondottan szüksége van.
Ilyenek a telítetlen zsírok, melyekből bőségesen akad például a dióban, a mandulában és a napraforgó magban. Zsírjai miatt szintén nagyon egészséges az avokádó és a repce olaj.
Az olyan telített zsírok jelentenek veszélyt a szívünkre, mint a disznózsír és általában a sült ételek - ez utóbbiaknak is leginkább a gyorséttermekben kapható verziója.
Forrás: http://www.woai.com/news/local/story.aspx?content_id=27995ED5-CBF8-4075-85BD-A951E879BAA4