Minél többet dolgoznak, annál kevesebb alkoholt fogyasztanak mind a hím-, mind a nőnem tagjai; ez utóbbiak rágcsálnivaló-fogyasztása azonban nő a túlórázás következtében.
"Azok a nők, akik túlórázást vállalnak, több zsíros és cukros ételt esznek, kevesebbet mozognak, több kávét isznak, és amennyiben dohányosok, több cigarettát szívnak el, mint férfi kollegáik." - mondta Dr. Daryl O'Connor, a Leeds Egyetem munkatársa. "A férfiak esetében a túlórázás nincs rossz hatással a koffeinfogyasztásra, a dohányzásra és a testmozgásra."
Az O'Connor vezette kutatócsoport a stressz étkezési szokásokra gyakorolt hatásait vizsgálta. Arra voltak kíváncsiak, hogy mi okozza a stresszt otthon és a munkahelyen, valamint hogy hogyan reagálnak rá az emberek. A felmérésből kiderült, hogy az olyan stresszes események, mint például egy értekezlet a főnökkel, egy prezentáció vagy egy határidőből való kicsúszás következtében az emberek több ropogtatnivalót és kevesebb zöldséget valamint gyümölcsöt fogyasztanak. A stressz tehát felborítja a normális étkezési szokásokat.
A stressz eme káros hatása leginkább az úgy nevezett "érzelmi evőket" sújtja. "Ezek az emberek sokkal sérülékenyebbek, és hajlamosak az öntudattól az ételhez menekülni." - mondta O'Connor. "Amikor nyugtalanok, felindult állapotban vannak, vagy negatívan viszonyulnak saját magukhoz, az evéssel próbálják meg elterelni figyelmüket ezekről a negatív gondolatokról."
Forrás: http://www.cnn.com/2006/HEALTH/07/14/health.stress.reut/index.html