Az eredeti
Ha szép, átlátszó, buborékmentes jégkockát szeretnél, akkor ne sajnáld az időt,és forrald fel a vizet hozzá. A fagyasztás előtt, hűtsd le a hűtő leghidegebb részén a vizet, majd csak ezt követően told be a mélyhűtőbe!Egzotikus jégkocka
Ízlelheted őket önmagukban is, nyalókaként,felturbózhatod velük nyári koktéljaidat vagy hűsítőnek szánt italaidat, de kiválóan illenek joghurtokhoz is!
Az egzotikus ízhatás eléréséhez válassz kiwit, mangót vagy ananászt, kedved szerinti mennyiségben. A gyümölcshúst aprítsd fel,dobd bele turmixgépbe, és pörgesd meg pár percig, míg teljesen sima állagú nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá kevés vizet.
Végül öntsd bele a kész masszát kedvenc jégkocka tartódba, és keress neki helyet a mélyhűtőben. Felhasználást előtt 5-10 percig engedd, hogy olvadozzanak egy cseppet!
Mentás jégkocka és társai
Moss meg néhány apró mentalevélkét, és tegyél a jégkocka tartó fakjaiba belőlük. Önts rájuk limonádét, teát vagy vizet! Már mehet is a fagyasztóba!
Menta helyett tehetsz bele kis fahéjdarabot, citrom-vagy narancshéjat is, sőt, ha igazán bátor vagy,akkor rózsaszirmot is!
Zöldfűszeres jégkocka
Apríts fel friss fűszernövényeket (bazsalikom, metélőhagyma, édes kömény, szurokfű, petrezselyem, rozmaring, zsálya, tárkony, kakukkfű), és töltsd fel a jégkocka tartót háromnegyedéig. Fontos, hogy forrásban lévő vízzel öntsd fel őket,mert ez segít az élénk színt és az ízt is megtartani. Fagyaszd le, majd a későbbiekben használhatod levesekhez, szószokhoz, italokhoz is ezeket a rafinált kockákat.Színes jégkocka
Ha ízesítés nélkül szeretnénk színes jégkockához jutni, akkor pár csepp ételfestéket cseppents a fagyasztásra szánt vízbe.
Kész? Rajt! Hűsíts!
KV