Bús Anikó : Szemfény- vesztők
A kötet novelláinak szereplői körülöttünk vagy bennünk élnek, történeteik megeshettek épp így, vagy kicsit másképp.
Útkeresők, mint ahogyan mindannyian azok vagyunk. Szemfényvesztők és szemfény-vesztők vagyunk mindannyian.
Utunk során, ami nem más, mint maga az életünk, ragyogást gyújtunk vagy fényt oltunk ki mások szemében, míg a saját szemünkbe is fényt gyújtanak mások, s megint mások miatt kialszik szemünkből a fény.
Víctor Vallejo Amén
Magyar-francia-spanyol kereskedelmi, közgazdasági és pénzügyi szótár
A háromnyelvű szakszótár felöleli az általános közgazdasági nyelv elemein kívül a kereskedelmi, pénzügyi és a tőzsde területén leghasználtabb szavakat és szakkifejezéseket. Ez a 65.900 címszót és szókapcsolatokat tartalmazó szótár hasznos lehet az egyetemi hallgatóknak, oktatóknak, a gazdasági élet szereplőinek egyaránt.
ISBN 978-963-9919-48-8
Terjedelem: 272
Kötés: keménytábla
Ár: 5995
Erich von Däniken szerk.:: Égig érő lépcső - Tabukat döntögető régészet
A földönkívüliek, illetve az egykor létezett, de mára már eltűnt régi civilizációk nyomába szegődött jeles szerzőgárda - EvD vezetésével - az elmúlt évek legjelentősebb kutatási eredményeit foglalja össze szerte a világról. Ízelítőül:
- Vajon Egyiptom föld alatti rejtélyei mind a fáraók művei?
- Valóban tudták-e csökkenteni a sámánok a nehéz gránittömbök súlyát oly módon, hogy önkívületi állapotban kapcsolatba léptek a „kő szellemével"?
- Az évezredekkel ezelőtt termékeny és nagy vízhozammal megáldott Szahara közepén, egy barlangrendszerben talált rajzok a Tejútnak olyan változásait rögzítették, melyek ebben a konstellációban csak 25 900 évenként fordulnak elő. A nagy rejtély: a Tejutat olyan perspektívából ábrázolták, mely a Földről egyáltalán nem látható...
- Ecuadorban 3500 évvel ezelőtt prekolumbiai indiánok egy körsáncot építettek, amely megmutatja, hogy hol húzódik pontosan az Egyenlítő. Hogyan tudták az akkori őslakosok ilyen pontosan kiszámítani az Egyenlítő vonalát?
ISBN 978-963-9919-45-7
Terjedelem: 386
Kötés: keménytábla
Ár: 3495
Leo Kessler: Homokpárducok
A Votan SS rohamosztag feladata, hogy csatlakozzon a Sivatagi Patkányokhoz, azzal a céllal, hogy hódítság vissza Alexandriát a britektől. A Votan emberei azonban úgy vélik, hogy Rommelnek nincs szüksége rájuk, és amint belevetették magukat a sivatag feltérképezetlen pusztaságába, észrevették, hogy küldetésükkel kapcsolatosan valami nincs rendben - valami nagyon-nagyon nincs rendben. Ezerkilométernyi felderítetlen sivatag terült el előttük: lángoló, sivár, határtalan pokol, a puszta homok, a nap és a forró égbolt...
A szerző második világháborús regényfolyamának legújabb kötete Észak-Afrikában játszódik.
ISBN 978-963-9919-50-1
Terjedelem: 176
Kötés: keménytábla
Ár: 3495
Dr Fodor Kinga : Mit egyenek a kisállataim?
A kedvenceink helyes táplálása sorozat harmadik kötete megismerteti az olvasót a kisemlősök tartásával és táplálásával kapcsolatos alapvető tudnivalókkal. E mellett hasznos tanácsokkal, példamenükkel és receptekkel is szolgál az egészséges és a beteg kis kedvencek otthoni etetéséhez egyaránt. A könyvben nemcsak a leggyakrabban tartott kisemlősök (görény, degu, tengerimalac, csincsilla, nyúl, egér-, patkány- és hörcsögfélék stb.), hanem a hazánkban ritkábban előforduló, ma még egzotikusnak számító, így az állattartók körében is csak kevésbé ismertek (cukormókus, sünfélék, majomfélék, ormányos- és mosómedve) is említésre kerülnek. A kisállattáplálási specialista állatorvos szerző most is a lehető legalaposabban tekinti át a dietetika témakörét, így nem kerüli el a kisemlősök táplálásával kapcsolatban elterjedt téveszmék és hiedelmek felsorolását, magyarázatát vagy cáfolatát sem. A kötet nemcsak az állattartók, hanem az állattenyésztők és az állatorvosok számára is sok segítséget nyújthat a kisemlősök mindennapi ellátása kapcsán felmerülő problémák megoldásához.
ISBN 978-963-9919-43-3
Terjedelem: 352
Kötés: keménytábla
Melléklet: 24 oldal színes melléklet
Ár: 2995
Móna István : Élettusa - Három felvonásban
Négy világbajnoki csapat arany és egy csapat olimpiai bajnokság, mindez hatévi veretlenségbe, sőt verhetetlenségbe „csomagolva" - akár egész életére elég siker lehetne egy embernek... De nem dr. Móna Istvánnak, aki fontos és erős láncszeme volt a Balczó-Móna-Török legendás öttusa-triónak, majd hihetetlen energiája nagy részét a civil életben az öt közül csak az egyik sportágra, a vívásra fordítva az egész magyar vívósport utóbbi húsz évének legsikeresebb menedzsere lett: belevéve Nagy Tímea aranyait is!
A fölöslegből pedig megírta ezt a könyvet...
Az első tétel az öttusa pályafutását kíséri végig, a második tétel a civil élet, a pihenés, a harmadik a sportmenedzseri évek, egészen Nagy Tímea és mások aranyérméig.
ISBN 978-963-9919-47-1
Terjedelem: 396
Kötés: kartonált
Melléklet: 12 oldal színes
Ár: 2995
Zelenák János
A halászlé alkímiája
Rejtelmek, trükkök, praktikák
Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb ételspecialitása, a halászlé - igazi hungarikum. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Mi, magyarok sem csak a karácsonyi ünnepekkor fogyasztjuk, hanem sokan télen-nyáron szívesen főzik. A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik. A mester- és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat.
A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez. Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet. A recept egyszerű, és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást. Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük.
A szerző 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt. Célja, hogy a jövőben a „titkosan" őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.
ISBN 978-963-9919-55-6
Terjedelem: 64
Kötés: keménytábla
Melléklet: 16 oldal színes melléklet
Ár: 2485