Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a budapesti Városháza Parkban november 7-9. között a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivált, ahol 16 meghatározó pálinkagyártó és a Pannon Bormíves Céh kínálja legkiválóbb termékeit a közönségnek.
A helyszínen szakemberektől tanulhatnak a látogatók.
Mindenki megtudhatja, hogyan kell illatokat értékelni és kóstolni a pálinkát, illetve a pálinkaversenyeken milyen szempontok alapján bírálnak a szakértők: mi a különbség a pálinka és a párlat között; van-e olyan, hogy mézes pálinka; mit jelent az, hogy kisüsti pálinka; mi az a törköly?
A hungaricumokon kívül lesz hurka, kolbász, mangalica, kenyérlángos, sajt, különleges pálinkával készült ételek és kellemes meleg.
Persze az önfeledt szórakozás sem marad el a fesztiválon, hiszen számos fellépővel várják az érdeklődőket persze a finom pálinkák, borok és ízletes ételek mellett.
Az esemény kiváló alkalom arra, hogy számos ember megforduljon a főváros ezen kiemelt pontján, új élményt szerezzen, tudjon meg többet a pálinkáról és annak fogyasztási kultúrájáról, színvonalasan szórakozzon, találkozzon rég nem látott barátokkal, ismerősökkel, elvigye messzire a rendezvény hírét és azt megossza másokkal.
További információk: (www.cehespalinkafesztval.hu)