A "Golden Opulence Sundae"(Aranyló Gazdagság Fagylalt) névre keresztelt hűsítő mannát nem lehet az utcáról besétálva megrendelni, mert ezt az exkluzív különlegességet csak az igényes (és tömött pénztárcájú) felső rétegnek tartogatja a híres New York-i Serendipity 3 vendéglő, mely fél évszázados fennállásának tiszteletére alkotta meg ezt a remeket.
A fagyikehely 5 gombóc tahiti és madagaszkár vanília ötvözetéből áll és aranyló kaviárral, maracujával, naranccsal valamint kandírozott párizsi gyümölccsel van megrakodva, mennyei venezuelai csokoládéval lecsorgatva, Armagnac likőrrel megédesítve. A tetejét pedig egy 23 karátos aranylevél vagy virág koronázza meg. Természetesen ez utóbbi is elfogyasztható...
A fagyikölteményhez kristálypohár és aranykanál dukál, és mintegy 20 percig tart az elkészítése.
Aki megkóstolja, annak állítólag nem mindennapi élményben lehet része, mert az ezerdolláros étek a hűsítés mellett önbizalom növelő hatással is bír.
Nos, erről nem tudok nyilatkozni, mert egyelőre- és valószínűleg még egy jó darabig- be kell, hogy érjem 100 forintos magyar rokonával a Kis Virág Cukrászdából.
Jut eszembe: egy százasért viszont megvásárolható New York másik pénztárca szomorító fagyikelyhe, ami a Vulkán nevet kapta a keresztségben.
Igaz, ezt is dollárban mérik...
K.V.