Lehet szilva, körte, alma, kajszi, cseresznye, de még eper is. Sőt szőlőtörkölyből is készül ma már itthon is! Lehet tárolni hordóban, csobolyóban, butykoskorsóban, kobaktökben és persze a gyomorban is. A magyar nyelv változatos, épp úgy, ahogy a pálinka is az. Majdnem mindenkinek van valamilyen története a pálinkával kapcsolatban. Aki a hétvégén megkóstolja a pálinkákat a budapesti Vigadó téren, annak biztosan lesz egy újabb története, és egy felejthetetlen élménye.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Pálinka Promenádot Budapesten, a Vigadó téren szeptember 26-28-án. 15 neves pálinkaház finomabbnál finomabb pálinkái közül válogathat az, aki ellátogat az eseményre.
Minden korosztálynak igyekeznek kedveskedni a szervezők, hiszen aki nem fogyaszt alkoholt az is jól érezheti magát. Neves előadók, - többek között a Four Fathers, Kontor Tamás és Szabó Eszter, Bíró Gergely, Szekeres Adrien - szórakoztatják a három nap alatt a közönséget, szinte folyamatos a zene, a tánc a színpadon. Ezen kívül korhű ruhába öltözött pereces lányok és fiúk árulják a perecet, hogy jobban csússzon a pálinka.