Többek között az ausztrál őslakosok tányérjába kukkant bele Ray Mears, akik évszázadokon keresztül más népektől lemaradva tengették mindennapjaikat. A téma szakértőjeként elhíresült műsorvezető az archeológiai leleteket tanulmányozva jár utána, hogyan élhetők túl a természet legszélsőségesebb kihívásai.
A fák kérgében élő férgek elfogyasztása például az egyik ismert módja a vadonban való boldogulásnak, de Ray Mears a végére jár annak is, hogyan maradtak életben a britek a jégkorszak után vízi birodalommá alakult hazájukban. A felfedezésben társa Gordon Hillman professzor, akivel megmutatják azt is, hogyan kell lándzsával halászni vagy gödörben szarvast sütni.
„Az már önmagában is kellemetlen volt, hogy néha napokig szinte semmit sem ettünk, de ami ennél is kilátástalanabbá tette a kalandot, az a bizonytalanság, hogy nem tudtuk, meddig tart az éhezés. Az egyetlen biztos táplálékunk a pirított kókusz volt. Az érettebb példányok „húsa” apró darabokra szeletelve, egy kanál tengervízzel ízesítve, esetleg néhány kóbor kisrákkal összesütve kifejezetten finom, ízük a pattogatott kukoricához hasonlít. Néhányszor már elkészítettem a haveroknak is itthon, persze a kis kitinpáncélosok nélkül” – mesélt nevetve konyhai fortélyairól az énekesnő.
Mindent a túlélésért! A vadon táplálékai minden pénteken 22:00 órától a DoQ műsorán!