A szigetvári borászok mintegy három éve készítik a magyar gyöngyöző bort, a Borzongást. A nedű rövid idő alatt sokak kedvence lett, olyannyira, hogy a hétvégén már a Borzongáshoz legjobban illő ételt fogják elkészíteni a II. Országos Borzongás Fesztivál és Főzőversenyen.
"Mindig hangsúlyozzuk, hogy a Borzongás se nem pezsgő, sem pedig habzó bor. Legjobban az olasz frizzantéhoz hasonlítható, de a Borzongás csakis magyar szőlőfajtákból készülő gyöngyöző bor. Ezt a remek italt fogjuk ünnepelni a hétvégén tartandó főzőversenyen. Mintegy harminc csapat indul a versenyen - közöttük a Médiaválogatott tagjai -, a zsűriben pedig nem kisebb nevek foglalnak helyet, mint Stahl Judit, Buday Péter szakács és Bock József borász. Az esemény házigazdája Stohl András lesz" - mondja Andreas Ebner borász, az esemény szervezője.
A Borzongás Főzőversenyt a Zrínyi Emlékünnepség programjai között rendezik meg.
A rendezvényen a finom Borzongás és ételek mellett kulturális és sportprogramok várják az érdeklődőket.
További információ: