A szülők nem engedik el gyermekeiket reggeli nélkül az iskolába. - derült ki a Nestlé 2007 őszén végzett - nem reprezentatív - felméréséből. A közel kétszáz megkérdezett többsége otthon, nyugodt körülmények között fogyasztja el a reggelit. Azok is figyelmet fordítanak arra, hogy ne korgó gyomorral kezdjék a napot, akiknek kevesebb idejük van. A kutatás szerint az asztalra kerülő ételek minősége is javul: egyre többen választják a teljes kiőrlésű gabonával készült termékeket, a joghurtot és a különböző gyümölcsöket.
Reggelizni kell, az idő nem számít
A gyermekes szülőknél előtérbe kerül a tudatos életmód a Nestlé megbízásából - közel kétszáz, 25 és 40 év közötti felnőtt megkérdezésével - készült nem reprezentatív felmérése szerint. A megkérdezettek 80 százaléka odafigyel arra, hogy a család minden nap leüljön a reggelizőasztalhoz. Egy magyar családban naponta átlagosan 15 perc jut a reggelizésre. A megkérdezettek 52 százaléka negyed óra, a negyede fél óra, 14 százaléka pedig 5 perc alatt fogyasztja el a reggelit. A családok többsége (közel 60 százalék) otthon, nyugodt körülmények között, a válaszadók egyharmada azonban még mindig rohanva reggelizik. Azok, akik nem otthon fogyasztják el reggeljüket (30 százalék), az iskolában vagy munkahelyükön étkeznek.
Egyre több családban kerül teljes kiőrlésű gabonapehely is a reggelizősztalra
A Nestlé legfrissebb felméréséből az is kiderült, hogy egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhek. A megkérdezett családok többségénél (62 százalék) még mindig a hagyományos reggeli - szendvics, péksütemény, kalács, lekvár - kerül az asztalra, de egyre többen (32 százalék) fogyasztanak teljes kiőrlésű gabonával készült reggelizőpelyhet is. A megkérdezettek közel fele naponta vagy hetente többször eszik gabonapelyhet. A szülők nem csak azért szeretik a reggelizőpelyheket, mert gyorsan elkészíthetők és finomak, hanem mert a teljes kiőrlésű gabonával készült termékek tápanyag- és vitanimtartalma magas, zsírtartalma viszont alacsony. Emellett a joghurt és a gyümölcs is egyre növekvő mértékben terítékre kerül, melyek fogyasztása mind hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.