A hazai piacon újdonságnak számító Dorot márkájú, frissen fagyasztott fűszernövényekkel jelentkezett az eddig elsősorban keleti ételspecialitásairól ismert Fanan Kft.
Tény, hogy nem minden háztartáshoz tartozik fűszerkert. Nehezen vállalhatók a dolgozó, vagy társasági emberek számára továbbá a fokhagyma tisztítása, darabolása vagy a gyömbér hosszas reszelése közben képződő, a kézről szinte lemoshatatlan szagok. Ráadásul a főzés során a legtöbb időt éppen az alapanyagok előkészítése igényli.
Ezen a helyzeten segítenek az új termékek, amelyek jelenleg petrezselyemből, gyömbérből, fokhagymából, korianderből, bazsalikomból, kaporból, valamint ázsiai-, olasz-, mexikói- és francia fűszerkeverékből álló kínálattal csaknem lefedik a hazai igényeket, ám a cég hamarosan bővíti majd választékát.
A Dorot termékek alapanyaga friss, természetes fűszer, melyhez a tisztítás, csomagolás és fagyasztás során sem tartósítószert, sem színezéket, vagy más mesterséges anyagot nem adnak.
A fűszerek előre adagolva, a jégkocka-tartóhoz hasonló kiszerelésben kerülnek a hűtőpultokba, ezért feldolgozásukkor még a fagyott tömbök darabolásával sem kell veszélyeztetni a kezünket, vagy pazarolni az időt. A Dorot fűszereket nem kell kiolvasztani a felhasználás előtt, fagyott állapotban kerülnek az ételbe a sütés-főzés megfelelő fázisában.
A termékek különlegesen praktikus csomagolásban kerülnek a boltokba, az elfoglalt embereknek is elérhetővé téve a friss fűszerek igényességét.