A trópusi kollekció - bár eltér a hagyományos magyar ízvilágtól - a pálinkák és párlatok iránt érdeklődő fogyasztók számára egészen új világot tár fel. A pálinkafőzés technológiájának megfelelően - tehát kizárólag gyümölcsök felhasználásával - készült egzotikus párlatok üdítő élményt kínálnak a kuriózumokat keresők számára, valamint a könnyed, harmonikus italok elkötelezett híveinek egyaránt.
Az Agárdi Pálinkafőzde trópusi sorozatát a "kalandvágy" és a termékportfolió-bővítés iránti igény hívta életre. Munkája során a hangsúlyt továbbra is a hazai gyümölcsökre és az ezekből készült pálinkákra helyezi a főzde, hiszen az igazi magyar gyümölcsből főzött pálinkák megismertetését tekinti legfőbb küldetésének.
"Kíváncsiságunk indította el a gondolatot, hogy más típusú gyümölcsökből - jelen esetben trópusi alapanyagokból - egyedi és különleges párlatokat készítsünk. A gránátalmából, banánból és narancsból készült ínyencségek ugyanolyan szépen mutatják jellegzetes, karizmatikus sajátosságaikat, mint a kiváló hazai gyümölcsökből készült pálinkák. Így szép kiegészítést nyújtanak a tiszta gyümölcsből készült termékek fogyasztóinak" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és egyik tulajdonosa.
Ízét és alapanyagát tekintve a trópusi sorozat figyelemre méltó kuriózum a párlatok hazai piacának világában. Az új termékek ugyanúgy, mint a pálinka, gyümölcsből erjesztés, majd lepárlás útján készülnek, cukor és más (szintetikus vagy természetazonos) aromaanyagok hozzáadása nélkül.
A trópusi ízeket - a tervek szerint - elsősorban magyarországi piacra szánja a cég, hiszen célközönsége főként a hazai fogyasztókból és a Magyarországra látogató külföldi vendégekből áll. A karakteres aromatikával megáldott gyümölcsökből készült kollekció - az Agárdi prémiumkategóriás pálinkáihoz hasonlóan - egyre szélesebb körben érhető el a bemutató napjától.
A trópusi kollekciórólGránátalma
Illatában kellemes selymességet sugárzó, piros húsú gyümölcsökre (som, csipkebogyó, enyhe meggy) emlékeztető eleganciával lepi meg fogyasztóját. Sokrétű, szinte megfoghatatlanul finom gyümölcsaromákat magában hordozó különleges ital, amely kalandos utazást ígér az ízek és illatok világába az ínyencségeket kedvelők számára.
BanánNemes egyszerűségében magában hordozza az érett banánra jellemző összes jegyet, illatában intenzív, banánvelőre emlékeztető, édes, karakteres, mással össze nem téveszthető egzotikus gyümölcsösséggel. A garaton visszatükröződik az illatában harsány érett banán egyértelmű ízvilága. Nemcsak magában történő fogyasztásra, hanem különböző desszertek "fűszerezésére" is kiváló.
Narancs
Illatvilága trópusi hangulatot idéz, kellemes, friss citrusos gyümölcsökre jellemző jegyekkel. Magával ragadó, üde, fiatalos és lendületes illatkavalkád, amelyben egyesül a narancsot megtestesítő összes karakter. A garaton hosszú, kellemes elegancia jellemzi, amely optimális egyensúlyt teremt a citrusos bukéval.
Az Agárdi manufaktúra pálinkái izgalmas felfedezőútra csábítanak az ízek és illatok világába. Hogy a kalandot igazán feledhetetlenné tegyék, az idelátogatókra nem csupán az Agárdi teljes palettájának végigkóstolása, de kemencében sült szezonális finomságok és számos, a pálinka készítéséhez és a fogyasztás élvezetéhez kapcsolódó program vár. A főzde fél éve megnyitott látogatócentruma májustól - különböző kulturális programokkal összekapcsolt - grill esteket is szervez hétvégenként.
Az alapítók ügyelnek arra, hogy a látogatócentrum étlapján a magyar konyha remekeit a tradíció és a minőség határozza meg, ezért csakis mangalicából, szürkemarhából és tanyán nevelt szárnyasokból készülnek azok a páratlan fogások, amelyek a méltán népszerű agárdi szakácsmester, Feind János tudományát dicsérik.
A folyamatos megújulás és választékbővülés jegyében újabb nedűkre lehet számítani az Agárdi pálinkák és párlatok világában.
Forrás: Agárdi Pálinkafőzde Kft.