Életforma.hu

ÉLET-MÓD

Újdonság! Isteni magyar párlat déligyümölcsből

Innovatív és kísérletező szellemet tükröz az Agárdi Pálinkafőzde újonnan fejlesztett termékcsaládja, amelyet a cég rendhagyó, mediterrán hangulatú sajtótájékoztatón mutatott be tegnap Agárdon, a főzde látogatócentrumában. A hazai piacon egyedülálló narancs, gránátalma és banán párlatok a déligyümölcsök harsány, karakteres és magával ragadóan friss íz- és illatjegyeit hordozzák magukban, az Agárditól megszokott kiváló minőség és elegancia tükrében.

A trópusi kollekció - bár eltér a hagyományos magyar ízvilágtól - a pálinkák és párlatok iránt érdeklődő fogyasztók számára egészen új világot tár fel. A pálinkafőzés technológiájának megfelelően - tehát kizárólag gyümölcsök felhasználásával - készült egzotikus párlatok üdítő élményt kínálnak a kuriózumokat keresők számára, valamint a könnyed, harmonikus italok elkötelezett híveinek egyaránt.

Az Agárdi Pálinkafőzde trópusi sorozatát a "kalandvágy" és a termékportfolió-bővítés iránti igény hívta életre. Munkája során a hangsúlyt továbbra is a hazai gyümölcsökre és az ezekből készült pálinkákra helyezi a főzde, hiszen az igazi magyar gyümölcsből főzött pálinkák megismertetését tekinti legfőbb küldetésének.

 "Kíváncsiságunk indította el a gondolatot, hogy más típusú gyümölcsökből - jelen esetben trópusi alapanyagokból - egyedi és különleges párlatokat készítsünk. A gránátalmából, banánból és narancsból készült ínyencségek ugyanolyan szépen mutatják jellegzetes, karizmatikus sajátosságaikat, mint a kiváló hazai gyümölcsökből készült pálinkák. Így szép kiegészítést nyújtanak a tiszta gyümölcsből készült termékek fogyasztóinak" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és egyik tulajdonosa.

Ízét és alapanyagát tekintve a trópusi sorozat figyelemre méltó kuriózum a párlatok hazai piacának világában. Az új termékek ugyanúgy, mint a pálinka, gyümölcsből erjesztés, majd lepárlás útján készülnek, cukor és más (szintetikus vagy természetazonos) aromaanyagok hozzáadása nélkül.

A trópusi ízeket - a tervek szerint - elsősorban magyarországi piacra szánja a cég, hiszen célközönsége főként a hazai fogyasztókból és a Magyarországra látogató külföldi vendégekből áll. A karakteres aromatikával megáldott gyümölcsökből készült kollekció - az Agárdi prémiumkategóriás pálinkáihoz hasonlóan - egyre szélesebb körben érhető el a bemutató napjától.

A trópusi kollekcióról

 Gránátalma

Illatában kellemes selymességet sugárzó, piros húsú gyümölcsökre (som, csipkebogyó, enyhe meggy) emlékeztető eleganciával lepi meg fogyasztóját. Sokrétű, szinte megfoghatatlanul finom gyümölcsaromákat magában hordozó különleges ital, amely kalandos utazást ígér az ízek és illatok világába az ínyencségeket kedvelők számára.

Banán

Nemes egyszerűségében magában hordozza az érett banánra jellemző összes jegyet, illatában intenzív, banánvelőre emlékeztető, édes, karakteres, mással össze nem téveszthető egzotikus gyümölcsösséggel. A garaton visszatükröződik az illatában harsány érett banán egyértelmű ízvilága. Nemcsak magában történő fogyasztásra, hanem különböző desszertek "fűszerezésére" is kiváló.

Narancs

Illatvilága trópusi hangulatot idéz, kellemes, friss citrusos gyümölcsökre jellemző jegyekkel. Magával ragadó, üde, fiatalos és lendületes illatkavalkád, amelyben egyesül a narancsot megtestesítő összes karakter. A garaton hosszú, kellemes elegancia jellemzi, amely optimális egyensúlyt teremt a citrusos bukéval.

Az Agárdi manufaktúra pálinkái izgalmas felfedezőútra csábítanak az ízek és illatok világába. Hogy a kalandot igazán feledhetetlenné tegyék, az idelátogatókra nem csupán az Agárdi teljes palettájának végigkóstolása, de kemencében sült szezonális finomságok és számos, a pálinka készítéséhez és a fogyasztás élvezetéhez kapcsolódó program vár. A főzde fél éve megnyitott látogatócentruma májustól - különböző kulturális programokkal összekapcsolt - grill esteket is szervez hétvégenként.

Az alapítók ügyelnek arra, hogy a látogatócentrum étlapján a magyar konyha remekeit a tradíció és a minőség határozza meg, ezért csakis mangalicából, szürkemarhából és tanyán nevelt szárnyasokból készülnek azok a páratlan fogások, amelyek a méltán népszerű agárdi szakácsmester, Feind János tudományát dicsérik.

A folyamatos megújulás és választékbővülés jegyében újabb nedűkre lehet számítani az Agárdi pálinkák és párlatok világában.

Forrás: Agárdi Pálinkafőzde Kft.


 A zöld szállítási megoldások reneszánsza

A zöld szállítási megoldások reneszánsza 

Eszedbe jutott már, hogy mennyire hatékony egy biciklis futárszolgálat a városi közlekedésben? A nagyvárosokban, mint Budapest, egyre népszerűbbek azok a futárok, akik kerékpárral oldják meg a csomagszállítást, hiszen a lüktető forgalomban gyorsabban célba érnek, és még a környezetet is kímélik. Mi áll ennek a trendnek a hátterében, és milyen előnyöket kínálnak ezek a szolgáltatások?
Testmozgás és mesevilág – a gyermek mindennapjai

Testmozgás és mesevilág – a gyermek mindennapjai 

A gyerekek világa játékkal, kíváncsisággal és felfedezésekkel van tele: itt az aktivitás és a mesevilág olyan elemek, melyek nemcsak fejlesztik a kicsik képességeit, hanem tartalmasabbá, boldogabbá is teszik a mindennapjaikat.
A családközpontú ellátás és a betegbiztonság a szülészet alapja

A családközpontú ellátás és a betegbiztonság a szülészet alapja 

A természetes szülés fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Siklós Pál, hiszen szerencsére már akár két császár után is lehetséges a hüvelyi szülés, ahogyan ikreknél is. A szülészfőorvos kiemelte a magánegészségügy azon vitathatatlan előnyét, hogy személyhez kötött szülésznő és/vagy szülészorvos választására is lehetőség van.
Ezek a leggyakoribb allergének a kutyatápokban – kerüld őket!

Ezek a leggyakoribb allergének a kutyatápokban – kerüld őket! 

A kutyák táplálékallergiái egyre gyakoribb problémát jelentenek a gazdik számára.
Ayurvéda az élet tudománya: egészség és harmónia az ősi tanításokkal

Ayurvéda az élet tudománya: egészség és harmónia az ősi tanításokkal 

Az ayurvéda több ezer éves bölcsessége sokak számára még ismeretlen, pedig ez a gyakorlat Indiából egészen napjainkig fennmaradt és elterjedt.
A rendszeres infraszaunázás jótékony hatásai

A rendszeres infraszaunázás jótékony hatásai 

Az ép testben ép lélek mondás talán sosem volt aktuálisabb, mint napjainkban.
Így készíthető olajos macerátum házilag

Így készíthető olajos macerátum házilag 

Az olajos macerátumok készítése régre nyúlik vissza, hiszen a természet gyógyító erejét már évezredekkel korábban elhoztuk az otthonunkba.
Harmónia és egészség – megoldások a mindennapokra

Harmónia és egészség – megoldások a mindennapokra 

A női és férfi szervezet egészsége sokszor más jellegű figyelmet kíván. Bár a hétköznapi rohanásban hajlamosak vagyunk a kellemetlen tüneteket elbagatellizálni, a korai odafigyelés gyakran meghálálja magát. 
A gyaloglópad az új trend az otthoni edzéshez!

A gyaloglópad az új trend az otthoni edzéshez! 

Bevallom, amikor először hallottam a gyaloglópadról, kicsit szkeptikus voltam.
6 egyszerű tipp lakásból házba költözéshez

6 egyszerű tipp lakásból házba költözéshez 

Nőként sokat kombinálunk, ami időnként bosszantó, de néha nem is rossz szokás. Kiváltképp akkor, ha olyan szituáció előtt állunk, mint egy lakásból való költözés az új családi házba.