A kutatás eredményeinek tanúsága szerint minden negyedik magyar naponta, vagy majdnem minden nap a tűzhely mellé áll és maga készíti el ebédjét, vagy vacsoráját. A sütés-főzés elsősorban a nők napi feladatai közé tartozik: a hölgyek 46 százaléka, míg a férfiak 2 százaléka főz napi rendszerességgel.
Az étkezéshez kapcsolódó házimunkák úgy spórolhatók meg legkönnyebben, ha otthonunkon kívül étkezünk. Ez azonban nem általános gyakorlat. A megkérdezettek 50 százaléka soha nem étkezik gyorsétteremben, 35 százaléka soha nem jár vendéglőbe vagy étterembe.
Bár a munkahelyi/iskolai étkezdék szolgáltatásait is csak viszonylag szűk kör veszi igénybe, a megkérdezettek 14 százaléka munkahelyi/iskolai étkezdében oldja meg a napi étkezését. Körükben legnagyobb arányt két csoport képvisel: egyrészt a 15-19 éves -középiskolás korú -korosztály, valamint a felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező, egyedülálló, dolgozó férfiak.
Forrás: GfK Hungária Piackutató Intézet