A cég az „Év Főzdéje", termékei közül több az „Év Pálinkája", szakmai vezetője, Vértes Tibor pedig az „Év Főzőmestere" címet nyerte el, mindezek mellett a magyarországi „Nemzetgyőztes" is az Agárdi lett. A bravúros sikernek köszönhetően a manufaktúraként működő főzde, valamint pálinkái és a minőségi pálinkafogyasztás iránt elkötelezett főzőmestere 6 év alatt a csúcsra jutottak.
A díjakat Vértes Tibor szerdán vette át Gráf Józseftől, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől, Wolfgang Lukas-tól, a Destillata igazgatójától és Panyik Gáborné dr.-tól, a Pálinka Céh Egyesület elnökétől a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.
Az Agárdi győzelme valódi bravúrnak számít azért is, mert az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben. Kétségtelenül óriási eredmény ez Magyarországnak, az Agárdi Pálinkafőzdének és nem utolsó sorban Vértes Tibornak." - mondta a díjkiosztón Wolfgang Lukas, a Destillata igazgatója.
Az óriási magyar siker elsősorban Vértes Tibornak köszönhető, aki 2001-ben bátor vállalkozásba kezdett: úttörő kezdeményezésként egy jól ismert, ám meglehetősen alacsony presztízsű terméket próbált új tartalommal elfogadtatni.
A hazánkban és külföldön egyaránt a szakma élvonalába tartozó Vértes elkötelezettsége és elszántsága viszonylag rövid idő alatt meghozta az áhított eredményt.
Forrás: B&D ComMedia Kommunikációs Iroda