Kard Éva cikkei

Sajtos, sós keksz
Igazi, klasszikus sós sajtos keksz receptje, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!

Zabkekszes, kókuszos szelet
Ennek a sütinek a hozzávalóit olvasva is elkezd csorogni az ember nyála. Ha nem esszük magunkat degeszre belőle, még talán azzal is vigasztalhatjuk magunkat, hogy ez egészséges süti.

Virslis partifalatkák
Ha virslit használunk a konyhában, legyen szó bármilyen ételről, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb minőségűt válasszuk. Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson található információkat, nagyon hasznosak.

Brokkoli fasírt
Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával?

Körtés, diós lepény
Körte, dió, kakaó - verhetetlen triót alkotnak. Szeretjük az olyan süteményeket, melyeknek összeállítása csak néhány percet igényel, viszont ellenállhatatlanul finomak. Ez is közéjük tartozik.

Tejfölös káposztaleves
Igazi téli leves, káposztával, hússal, tejfölös habarással. Ha ezt felveszed a menübe, elég utána egy könnyű tészta második fogásnak.

Őszibarackos chia puding
A chia mag nem gabona, mint ahogy sokan tévesen gondolják, hanem egy Peruban őshonos növény, az azték zsálya magja. Újrafelfedezése után gyorsan bekerült a szuperélelmiszerek közé, annyira egészséges. Próbáld ki te is, és ez az őszibarackos változat az egyik legjobb mód erre.

Túrófánk
A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja. Mindenkinek ajánljuk szeretettel Kard Éva receptjét.

Karalábé krémleves kakukkfüves húsgombóccal
A karalábélevest sokan ismerjük, szeretjük, de ahogy Kard Éva készíti, az eltér a megszokottól. Krémlevest készít a karalábéból, majd apró, kakukkfűvel ízesített gombócokkal tálalja.

Tepsis csirkecomb vele sült újkrumplival
Kard Éva küldte be ennek az ínycsiklandó csirkecombnak a receptjét, amelynek legnagyobb előnye - azon túl persze, hogy isteni finom -, hogy egy edényben, egyszerre készül a hús és a köret.