Adalékanyag cikkek

Ételadalékok is okozhatnak allergiát
A szaknyelven additív allergiának nevezett betegséget a termékekben jelenlévő tartósítószerek és különböző adalékanyagok, antioxidánsok, esetleg mesterséges színezékek és ízfokozók okozzák. Előfordulhat, hogy két összetevő külön-külön ártalmatlan, együtt azonban allergiás reakciót vált ki.

Nem kérünk a mesterséges adalékanyagokból
A vásárlók háromnegyede természetes ízeket és összetevőket vár a gyártóktól, ezt fontosabbnak tartják, mint a termékek kalória, só vagy cukortartalmát. A világ szinte minden táján az édességek voltak a legnépszerűbb snackek 2014-ben, ez alól csak Észak-Amerika lett a kivétel, ahol az első helyen zártak a sós termékek.

Tényleg veszélyesek a kozmetikumok összetevői?
Vajon veszélyesek, vagy hasznosak a különféle összetevők a kozmetikumokban? Az egyes hatóanyagok értelmezéséhez Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának segítségét kértük.

Mi minden található a húsban? Szennyezett élelmiszerek-húsok
Tartósítószerek, aromák, ízfokozók, enzimek, műfüst, szeparátorhús és radioaktív besugárzás - a modern élelmiszeripar diszkrét segítői és gazdaságilag jól átgondolt módszerei. Bár hivatalosan mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott módszerek biztonságosak, számos vizsgálat ad okot a kételkedésre. A tudatosvásárló.hu értekezése.