Aszalás cikkek

Aszalj gyümölcsöt!
Ma már nem csak kenyeret érdemes otthon sütni, hanem a gyümölcsöket tartósítani, hiszen az aszalás ideális módja a gyümölcsök, gombák és gyógynövények egyszerű tartósításának. Mit több, finom és egészséges. Nincs szükség hozzá sem tartósítószerre, sem cukorra, sem más egyéb adalékanyagra. Mégis tökéletesen megőrizhető vele az élelmiszerek vitaminjai és ásványi anyagai.

Tartósítás felsőfokon
Télen hányszor jut eszünkbe a júniusi vérpiros, ropogós cseresznye vagy a csillogó sötét bíborvörös, édes szamóca, ahogy szétolvad a szánkban? Ha ezeket az élvezeteket a hideg hónapokban is meg szeretnénk tapasztalni, akkor tartósítsunk! Az élelmiszer-palettánk tárháza végtelen, csak egy kis odaadás kell, hogy a nyár, ősz ízeit télire „konzerváljuk”.