Életforma.hu


Pasta carbonara

Pasta carbonara 

Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.
Felejtsd el a régi módszert, főzz eredeti carbonara spagettit!

Felejtsd el a régi módszert, főzz eredeti carbonara spagettit! 

A magyar háziasszonyok tűzhelyein gyakorta készül carbonara spagetti, azaz spagetti szénégető módra. A főzés utolsó fázisaként jó alaposan felöntik tejszínnel, rendesen átsütik, hisz tojás is van benne, aztán hadd szóljon! Nos, az a rossz hírünk van, hogy az eredeti római gyökerekkel bíró szénégető spagetti a tésztán kívül mindössze négy hozzávalóból áll, ezek pedig a tojás, a tokaszalonna, a sajt és a nem kevés bors. Nem, tejszín tényleg nincs benne! De hidd el, ez a négy szerény összetevő is garantálja a fantasztikus ízeket!